Evenimente

Academicianul Ioan Aurel Pop – președintele României

            

          Primarul municipiului Bistrița, Ioan Turc, ne-a lansat o invitație deosebit de tentantă. Invitat special la o întâlnire cu publicul bistrițean-președintele Academiei Române-prof.dr. Ioan Aurel Pop. Nu poți să reziști unei astfel de invitație, având în vedere poziția și talentul oratoric al distinsului profesor. Tema expozeului a fost Avram Iancu. Și, Doamne, cât de frumoasă poate fi o astfel de temă, acum, când România se dovedește a fi în lipsă de lideri. Atent, cu o voce caldă, Ioan Aurel Pop ne-a atras în miezul problemei. Sala Primăriei Bistrița, arhiplină, trepida la  tic-tacul istoric izvorât din glasul academicianului ardelean. Nevoia unor lideri puternici, atașați cauzei poporului este astăzi mai concludentă ca oricând. Exemplul înaintașilor este elocvent pentru toți care au înbrăcat haina politică. Avram Iancu-crăișorul munților a simțit pulsul nației sale. Ofertele stăpânilor lumii, oricât de tentante au fost ele, nu l-au atras. A rămas ferm pe poziții, susținându-și originea și neamul. Câtă lecție se poate desprinde astăzi de aici? Privind spre  lumea politică de astăzi, nu poți să nu te întristezi la imaginea României. Sunt convins că toți cei din sală gândeau la lipsa unor lideri puternici, așa um a fost Avram Iancu, care să țină sus steagul și dreptul românilor.

          Entuziasmat și cu o dragoste vădită de tot ce aparține neamului românesc, academicianul Ioan Aurel Pop, a știut să ne transmită și nouă, celor din sală, necesitatea respectului față de valorile noastre naționale, cu toate săgețile ironice ale unor pretinși cercetători ce se autodeclară stăpânii adevărului. La Cluj „se aud și acum carele lui Iancu, pentru cei care știu să audă”, spunea domnul profesor.

          Eram, încă, sub tensiunea patriotică insuflată de minunatul expozeu, când ambasadorul Liviu Zăpârțan preciza că distinsul invitat, prin funcția ce o deține este, în ordine, al cincilea președinte din țara noastră. Dar, vorbind despre lideri și despre nevoia de lideri, îl roagă, în acest cadru, să se gândească la calitatea de președinte al României. A fost momentul efervescenței depline. Ropote de aplauze, sacadate au pornit din sală, semn că dorința tuturor a fost exprimată. Nu știu dacă toți politicienii prezenți au înghițit plăcut această clipă, dar este clar că a fost un prim vot deschis transmis de la Bistrița: să alegem în fruntea României un iubitor de țară și de români! Tot s-au căsătorit cele două mari partide, acum au ocazia să demonstreze că au făcut-o pentru popor. Nicu și Marcel! Lăsați orgoliile militare și miștocărelile ieftine de Buzău, priviți spre omul cult, spre discursul înțelept și cald, spre limbajul istoricului apropiat de noi toți, spre omul cu coloană vertebrală, care cere demnitate și respect pentru poporul român.

           La Bistrița s-a lansat, într-o superbă seară de februarie, o propunere și un vot deschis pentru binele poporului român: Academicianul Ioan Aurel Pop-președinte al României!

 Prof. dr. Dorel Cosma

adauga un comentariu

click aici pentru a posta un comentariu

Cat de multumit esti de actuala administratie locala?

View Results

Loading ... Loading ...