miercuri, ianuarie 11, 2023

PRIMER – Patronatul Producătorilor Industriali de Medicamente din România

De citit!

PRIMER – Patronatul Producătorilor Industriali de Medicamente din România

Patronatul Producătorilor Industriali de Medicamente din România, a avut în cursul zilei de 10 ianuarie o discuție cu reprezentanții Ministerului Sănătății și Agenției Naționale a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale pe marginea discontinuităților medicamentelor care conțin ibuprofen, paracetamol, antivirale (oseltamivir) și antibiotice (amoxicilina + acid clavulanic).

Au fost prezenți aproximativ 20 de producătorii locali și internaționali de medicamente care au confirmat cu cifre concrete că există suficiente stocuri din aceste preparate, inclusiv din variantele pediatrice. De asemenea, s-a explicat faptul că toți fabricanții de medicamente au crescut producția acestor preparate încă de anul trecut tocmai pentru a face mai bine față cererii. Consumul lunar de soluții pediatrice de ibuprofen în noiembrie și decembrie a fost de circa 550 mii de cutii, cel de soluții pediatrice de paracetamol de circa 300 mii de cutii, iar cel de paracetamol tablete de aproximativ 1,2 milioane de cutii, în creștere cu circa 50% fata de aceeași perioadă a anului 2021. Capacitatea lunară însumată de desfacere a producătorilor locali și internaționali de medicamente este de peste 600 mii de cutii de soluție pediatrică de ibuprofen, peste 500 mii de cutii soluție pediatrică de paracetamol și de peste 2 milioane cutii paracetamol tablete, o capacitate așadar suficientă pentru acoperirea nevoilor din sezon.

S-a subliniat încă o data nevoia de comunicare corectă în ceea ce privește existența foarte multor mărci care conțin substanțele amintite și recomandarea ca atunci când o marcă de medicament nu se gasește într-o farmacie să se accepte cu încredere sfatul farmacistului pentru un înlocuitor. În industria farmaceuticî nu existî standarde diferite, toate medicamentele, indiferent de demunirea comercială, conțin aceeați substanță activă cu eficiență, calitate și siguranță dovedite. Un alt aspect important care a fost menționat în întâlnire a fost acela de a se comunica cu privire la evitarea achiziționării si stocării din panică a acestor produse, fapt care ar putea conduce la discontinuități reale. Există stocuri suficiente în așa fel încât nu este necesară achiziția și utilizarea decât în caz de nevoie si, desigur, doar la sfatul medicului, obligatoriu în cazul antiviralelor și antibioticelor.

Aceste întâlniri vor continua, săptămânal dacă este nevoie, pentru a avea în permanență o imagine asupra stocurilor de medicamente și a cantităților suplimentare care trebuie sa fie fabricate.

Dr Dragos Damian

Director Executiv PRIMER

- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Slide Reclame animate Atelierul de imagini publicitate și marketing
online
Accesează pagina!

Ultima oră

00:07:35

Interviul zilei – Cărțile anului de Ziua culturii Naționale

Prof dr. Dorel Cosma a pregătit o ediție specială a emisiunii Cafeneaua BC în avanpremiera Zilei Culturii Naționale.

Mai multe articole de acest fel

- Advertisement -spot_img
%d blogeri au apreciat: