miercuri, noiembrie 10, 2021

Costina Bârjovanu

De citit!

Costina Bârjovanu

Jobul visurilor vine cu provocări

Costina a terminatUniversitatea Tehnica, Facultatea de Inginerie Electrica specializare Electrotehnica. Lucrează la departamentul tehnic, ca suport pentru colegii ei de la vânzări, într-o multinațională. Costina are acel ,,job al visurilor” care poate fi practicat de pe plajă, cu ajutorul unui laptop, imaginea idilică a muncii spre care toți visăm. Însă acest tip de meserii vine desigur și cu provocări: Nu se mai delimitează timpul personal de timpul petrecut la muncă. Află de la Costina cum reușește să gestioneze acest aspect.

La finalul articolului găsești un podcast sau interviul în format video.

Economia socială, este greșit percepută la noi în țară

Costina alături de Ioana Sfârlea este fondator în Intreprinderea Socială Ancora Social prin care integrează în muncă persoane care provin din medii defavorizate sau persoane cu dizabilități.

Întreprinderile Sociale au o parte din regulile de funcționare identice cu S.R.L.-urile, însă au și câteva reguli foarte specifice. De exemplu obligația de a reinvesti 90% din profit. Costina ne povestește care este provocarea acestor întreprinderi care activează în domeniul social: ,,Oamenii cred că dacă ești Întreprindere Socială faci voluntariat. Adică se așteaptă ca serviciile pe care le oferi să fie gratuite, ceea ce este total eronat. Întreprinderile Sociale trebuie să se poată întreține singure, și se supun acelorași reguli economice ca și celelalte firme, doar că trebuie să reinvestească 90% din profit, și sunt specializate pe integrare socială. Avem devoie de bani, și funcționăm cu bani, pentru că toți ne implicăm cu timp și resurse.”

Există o lege care obligă companiile să angajeze persoane cu dizabilități sau care provin din medii defavorizate.

Cu toate acestea, Întreprinderile Sociale au probleme în a integra, sau în a găsi parteneri dornici să integreze. Pe parcursul unui an, Ancora Social a reușit să ghideze până la integrarea completă, 12 persoane. Acesta este costul pe care noi ca societate trebuie să îl plătim pentru cei pe care i-am lăsat în urmă. Persoane care nu știu să scrie și să citească, care suferă de diverse dizabilități ori au fost marginalizate de societate într-o formă sau alta.

Ancora Social a lansat programul ,,Godfather” prin care își propune ca în următorii 10 ani, toți tinerii cu vârste cuprinse între 16-25 ani din centrele de plasament din România, persoanele cu dizabilități și alte persoane aflate în situații vulnerabile, să fie consiliate și să obțină sprijin consistent pentru a-și începe cariera, și/sau în a-și găsi un loc de muncă potrivit cu pregătirea, abilitățile și dorințele lor.

Prin programul Godfather, companiile care nu-și pot adapta un loc de muncă pentru a integra persoane care provin din medii defavorizate, pot face donații prin care să sprijine integrarea acestor tineri în alte companii.

Astfel, partenerul devine parte din echipa de campanie, va fi menționat inclusiv în Ghidul de Bune Practici, un articol special alocat in ghidul de bune practici si interviu cu un reprezentant al acesteia in blogul de campanie.

Urmărește emisiunea cu Costina ca să afli cum funcționează integrarea socială…

Ascultă podcastul cu Costina, sau vezi înregistrarea video mai jos.
Costina Bârjovanu este Omul de lângă tine
- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Slide Reclame animate Atelierul de imagini publicitate și marketing
online
Accesează pagina!

Ultima oră

Gloria, o nouă înfrângere

Gloria a pierdut cu 2-1 la Ungheni, asta după ce a condus cu 1-0, printr-un gol marcat de Curtuiuș. Partida s-a desfășurat în cadrul etapei a 11-a din Liga a 3-a.

Mai multe articole de acest fel

- Advertisement -spot_img
%d blogeri au apreciat: