miercuri, noiembrie 10, 2021

Expoziția de pictură „Florian Aurelian Mureșianu”

De citit!

Expoziția de pictură „Florian Aurelian Mureșianu”

Vineri 17 septembrie 2021, sub egida Complexului Muzeal Bistrița-Năsăud, la Muzeul Etnografic si al Mineritului Rodna, va avea loc deschiderea expoziției de pictură „Florian Aurelian Mureșianu”.

Expoziția își propune să aducă în atenția publicului câteva aspecte din viața și creația pictorului rodnean Florian Aurelian Mureșianu.

După decesul său la 7 decembrie 1961, multe din lucrările sale i-au fost risipite. La dorința lui, o parte din acestea au fost aduse la Rodna și în prezent se găsesc în secția muzeului rodnean, unde sunt păstrate cu multă grijă.

În general, activitatea artistică îl plasează pe Florian Aurelian Mureșianu printre ilustratorii de frunte ardeleni. A surprins în lucrări și aspecte ale vieții țăranului român din zona Năsăudului, care adaugă un fior artistic izvorât din patriotismul cel mai fierbinte și mai curat sentiment care i-a fertilizat mereu sensibilitatea.

- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Slide Reclame animate Atelierul de imagini publicitate și marketing
online
Accesează pagina!

Ultima oră

00:02:55

Concurs pentru funcțiile de directori de școli

Concursul pentru directori este în plină desfășurare. Dintre cei 135 de candidați, 97 au promovat proba scrisă. În curând vor fi evaluați în cadrul un interviu de 60 de minute, de o comisie formată dintr-un inspector școlar, doi profesori din școala și un reprezentant al consiliului local.

Mai multe articole de acest fel

- Advertisement -spot_img
%d blogeri au apreciat: