miercuri, noiembrie 10, 2021

Despre Alfabetul Scripor și cum poate crește acesta incluziunea socială

De citit!

Despre Alfabetul Scripor și cum poate crește acesta incluziunea socială

Pe Paul Scripor l-am cunoscut la ,,Povestea Vinului” cu ocazia atelierului de incluziune socială, susținut de Ancora Social.

Invenția lui Paul a fost premiată la Salonul de la Geneva. Alfabetul constă într-o metodă de standardizare a culorilor, prin adăugarea de semne alfabetului Braille.

L-am întrebat pe Paul, care ar putea fi o aplicație efectivă a acestui alfabet, care poată crește șansele de incluziune socială (accesul persoanelor cu dizabilităși la viața socială). El mi-a răspuns că cea mai simplă aplicație, care este momentan în teste, este marcarea culorii hainelor pe etichetele acestora, astfel încât nevăzătorii să ști ce culoare are îmbrăcămintea pe care o cumpără, dar ar putea deschide și noi oportunități pe pe piața muncii. Practic persoanele cu deficiențe de vedere, ar putea sorta diverse produse vestimentare dacă acestea ar avea trecută culoarea în alfabetul Scripor pe etichetă.

- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Slide Reclame animate Atelierul de imagini publicitate și marketing
online
Accesează pagina!

Ultima oră

00:02:55

Concurs pentru funcțiile de directori de școli

Concursul pentru directori este în plină desfășurare. Dintre cei 135 de candidați, 97 au promovat proba scrisă. În curând vor fi evaluați în cadrul un interviu de 60 de minute, de o comisie formată dintr-un inspector școlar, doi profesori din școala și un reprezentant al consiliului local.

Mai multe articole de acest fel

- Advertisement -spot_img
%d blogeri au apreciat: