miercuri, septembrie 1, 2021

Atenție unde introduceți datele cardului bancar

De citit!

Atenție unde introduceți datele cardului bancar

Atenție la momentul în care vi se solicită operațiuni prin mesaje private. Este primul semnal la o posibilă fraudă.

Ieri, 31 august, o femeie de 33 de ani din Bistrița a sesizat polițiștii cu privire la faptul că a fost înșelată prin intermediul unei platforme de vânzări on-line.

Polițiștii de la Investigații Criminale au întocmit un dosar penal, iar din primele investigații a reieșit faptul că bistrițeanca postase un anunț de vânzare a unui produs și a fost contactată de o persoană, sub pretextul că dorește să îl achiziționeze.

Cumpărătorul a solicitat plata prin virament bancar și, inducând-o în eroare, persoana vânzătoare a accesat un link unde a completat datele de identificare ale cardului. În scut timp a observat faptul că îi lipsește din cont suma de 1.075,37 lei. Reprezentanții băncii emitente au blocat tranzacția neautorizată care, din fericire, nu s-a consumat.

Polițiștii Biroului Investigații Criminale Bistrița continuă cercetările în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul comiterii infracțiunilor de înșelăciune, tentativă la efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos și acces ilegal la un sistem informatic.

REAMINTIM:cardul bancar este un instrument de plată!

Nu introduceți datele cardului pe site-uri suspecte!

Nu deveniți victime a unei înșelăciuni!

- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Slide Reclame animate Atelierul de imagini publicitate și marketing
online
Accesează pagina!

Ultima oră

Bani din pix pentru proiecte locale. „Anghel Saligny” nu primește acceptul USR-PLUS

Candidat la șefia PNL Cîțu le-a promis primarilor bani pentru proiectele locale. Cum se apropie congresul în care candidează la șefia partidului, edilii fac presiuni ca el să-și onoreze promisiunea.

Mai multe articole de acest fel

- Advertisement -spot_img
%d blogeri au apreciat: