joi, august 19, 2021

Precizări de la AJOFM privind șomajul tehnic

De citit!

Precizări de la AJOFM privind șomajul tehnic

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bistriţa – Năsăud vine cu următarea precizare adresată agenţilor economici care au beneficiat de prevederile art.XI din OUG 30/2020 (șomajul tehnic suportat din bugetul asigurărilor pentru șomaj). Această măsura de acordare a şomajului tehnic a avut termen limită data de 30 iunie 2021, pentru toate domeniile de activitate prevăzute de Legea nr. 55/2020.

ART.I alin.1) din OUG 211/2020 dispune: “Prevederile art. XI şi XV din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 30/2020  pentru modificarea şi completarea unor acte normative, precum şi pentru stabilirea unor măsuri în domeniul protecţiei sociale în contextul situaţiei epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 59/2020, cu completările ulterioare, s-a acordat până la 30 iunie 2021, pentru toate domeniile de activitate prevăzute de Legea nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu modificările şi completările ulterioare”.

Venim cu această precizare deoarece şi pe parcursul lunii august un număr însemnat de agenţi economici continuă să încarce pe platforma aici.gov.ro. solicitările pentru acordarea de şomaj tehnic (luna iulie).

În cursul anului 2020, AJOFM Bistriţa – Năsăud a plătit cu titlu de indemnizaţie angajatorilor solicitanţi suma de 58.891.635 lei pentru şomajul tehnic.

În cursul anului 2021, AJOFM Bistrita – Năsăud a plătit cu titlu de indemnizaţie angajatorilor solicitanţi suma de 7.793.994 lei pentru şomajul tehnic.

- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Slide Reclame animate Atelierul de imagini publicitate și marketing
online
Accesează pagina!

Ultima oră

00:49:37

Ana Adam

Ana Adam este fotograf profesionist, specializată pe fotografia de familie și portret. Ana prin pregătirea și experiența pe care o are, reușește să surprindă portrete de familie care surprind. Sute de familii din Bistrița-Năsăud, au pe perete, un portret de familie surprins și editat de Ana Adam.

Mai multe articole de acest fel

- Advertisement -spot_img
%d blogeri au apreciat: