vineri, noiembrie 12, 2021

Plagiatul, această boală a sistemului

De citit!

Plagiatul, această boală a sistemului

Să legalizăm ceea ce de multă vreme se practică? sau să practicăm ceea ce de multă vreme este legiferat?

Aceasta pare să fie o dilemă care preocupă doar societatea, nu și pe cei care pot rezolva problema. În urma scrisorii deschise destinată președintelui Klaus Iohannis, semnată 13 organizații și peste 160 de profesori, acesta s-a rezumat la a a declara că are ,,Toleranță zero” față de acest fenomen.

În acest context, Gabriel Liiceanu își manifestă nemulțumirea într-un articol pe Contributors, enumerînd un lung șir de politicieni cu plagiate recunoscute și care continuă să dețină diverse poziții publice.

Este suficientă această ,,Toleranță zero” sau avem nevoie de acțiuni care par să fie evitate mereu, în această luptă a imposturii academice? Care a fost ecoul plagiatelor din cadrul  Academiei de Poliție, demontate de jurnalista Emilia Șercan ?

,, Iată o reiterare a declarației Președintelui de „toleranță zero” la adresa plagiatelor și a plagiatorilor! Iată exprimate fără echivoc dezastrele pe care le provoacă, cronicizată, maladia plagiatelor! Acum nu mai există nici o îndoială că „România educată” și năpasta plagiatelor nu pot merge în ruptul capului împreună.” Gabriel Liiceanu în Contributors.

Gabriel Liiceanu, în Contributors.ro

 ,,În definitiv, domnule Președinte, cine vă împiedică de-atâta vreme să puneți în practică „toleranța zero” și să stârpiți batjocura devenită sistem la adresa performanței academice, începând, iată, cu cererea de demitere a personajului descris mai sus? (n.r. Ministrul Educațiai Sorin Câmpeanu)

Citește articolul integral pe Contributors.ro

- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Slide Reclame animate Atelierul de imagini publicitate și marketing
online
Accesează pagina!

Ultima oră

00:04:59

Și la câmpie se asfaltează

Joi 11 noiembrie 2021, s-a semnat contractul pentru lucrările de modernizare a drumurilor județene din partea de câmpie din județul Bistrița-Năsăud.

Mai multe articole de acest fel

- Advertisement -spot_img
%d blogeri au apreciat: