vineri, iulie 23, 2021

Viceprimarul Călin Stan vine cu precizări referitoare la taxa de salubritate din piețe

De citit!

Viceprimarul Călin Stan vine cu precizări referitoare la taxa de salubritate din piețe

În urma nemulțumirilor semnalate în presă cu privire la problemele taxei de salubritate în piețe, Viceprimarul Călin Stan vine cu o serie de precizări:
Este adevărat că în variantele de contracte mai vechi la pct. VI subpunctul 2, stipula că Direcția de Administrare a Piețelor Bistrița, avea ca obligație să pună la dispoziție serviciile de salubrizare din piețe. Această situație s-a modificat odată cu Hotărârea Consiliului Local din 23.12.2019 care prevede ca toți agenții economici înregistrați ca entități juridice să achite taxa de salubritate.

Prin urmare, toate persoanele juridice care derulează activități economice plătesc taxa de salubritate, inclusiv persoanele care au înregistrate puncte de lucru în piețe. Această taxă de salubritate, care ajunge la operatorul de salubritate local, nu se substituie taxei de masă pe care o plătesc toate persoanele care au un contract cu Direcția de Administrare a Piețelor Bistrița pentru una sau mai
multe mese.

Sunt 24 de persoane care au contract cu Direcția de Administrare a Piețelor Bistrița și care au statutul de entitate juridică fie ea AF sau IF și care au declarat ca punct de lucru Piața. Toate aceste persoane au obligația să dețină un contract pentru salubritate.

Punctul VI, subpunctul 2 din vechile contracte, care prevedea că ,, Proprietarul are obligația să asigure salubrizarea spațiilor, prin măturat zilnic, prin spălare periodică și punere la dispoziție a pubelelor pentru colectarea reziduurilor” cel pretins a genera o dublare a taxei de salubritate a fost corectat prin anexă la contractul inițial cu fiecare chiriaș în parte.

Nu am promis nimănui scăderea sau scutirea de taxe, ar fi ilegal. Nu suntem în situația de a taxa de două ori același serviciu sau de a returna sume pretins a fi încasate dublu pe această speță.

Viceprimar Călin Stan

- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Slide Reclame animate Atelierul de imagini publicitate și marketing
online
Accesează pagina!

Ultima oră

00:01:46

Tragedie la Lunca Ilvei

Un copil în vârstă de numai 1 an din Lunca Ilvei a suferit arsuri de gradul II pe aproximativ 30% din suprafața corporală.

Mai multe articole de acest fel

- Advertisement -spot_img
%d blogeri au apreciat: