sâmbătă, octombrie 2, 2021

ȘIEU: Descinderi la persoane cercetate pentru nerespectarea regimului armelor

De citit!

ȘIEU: Descinderi la persoane cercetate pentru nerespectarea regimului armelor

Doi bărbați din Șieu sunt cercetați pentru infracțiuni la regimul armelor și al munițiilor au fost reținuți ieri, în urma unor percheziții

Ieri, 12 iulie, în cadrul cercetărilor efectuate într-un dosar penal de braconaj, uz de armă fără drept și nerespectarea regimului armelor și al munițiilor, polițiștii au pus în aplicare 2 mandate de percheziție domiciliară, ambele în localitatea Șieu.

Doi bărbați de 44 de ani, respectiv 39 de ani au fost conduși la sediul poliției pentru audieri, ulterior fiind dispusă reținerea pentru 24 de a acestora. În cursul acestei zile, cei doi vor fi prezentați magistraților cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Din cercetările efectuate a reieșit că, la data de 21 iunie a.c., cei doi ar fi participat la o partidă de vânătoare comună, autorizată pentru speciile mistreț și vulpe, însă nu ar fi respectat condițiile înscrise în autorizaţie și ar fi braconat un cerb.

La percheziții au fost descoperite și ridicate în vederea continuării cercetărilor 7 arme letale de vânătoare, deținute legal și care ar fi fost utilizate la acțiuni de braconaj, 3 dispozitive de diminuare a sunetului pentru armă letală, 94 de cartușe cu glonț deținute ilegal, 7 cartușe pentru armă letală confecționate artizanal, 2 dispozitive cu vedere pe timp de noapte, 2 lanterne, 2 ulucuri și un pat de armă.

Totodată, polițiștii au indisponibilizat un autoturism care ar fi fost folosit la acțiuni de braconaj, 2 telefoane mobile și mai multe unelte și accesorii pentru confecționarea artizanală a muniției (presă, cântar electronic, balanță pentru cântărirea pulberii, extractor pulbere din cartuș, recipiente pentru stabilirea gradației, bile din metal pentru muniție cu alice).

Cercetările sunt continuate de polițiștii Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistrița.

Au acordat sprijin în desfășurarea activităților luptătorii din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Bistrița-Năsăud.

- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Slide Reclame animate Atelierul de imagini publicitate și marketing
online
Accesează pagina!

Ultima oră

00:01:50

Proiecte sunt dar bani nu

Lipsa banilor și implicit stagnarea proiectelor finanțate prin programe guvernamentale a devenit o problemă și pentru comuna Dumitrița.

Mai multe articole de acest fel

- Advertisement -spot_img
%d blogeri au apreciat: