sâmbătă, iulie 24, 2021

Prof. Mirela Rus consideră că ,,Sfârșitul nu-i aici!”

De citit!

Prof. Mirela Rus consideră că ,,Sfârșitul nu-i aici!”

                            „SFÂRȘITUL NU-I AICI”

„Precum meșterul aruncă aurul în topire și-l lasă a se cerne și a se curăți prin foc până ce vede că strălucește, tot așa și Dumnezeu, lasă sufletele omenești a fi cercetate de necazuri, până se curăță și se limpezesc. De aceea, o astfel de cercetare a lui Dumnezeu este o mare binefacere pentru suflet.”

                                                                                       (Sfântul Ioan Gură de Aur)

De cele mai multe ori, rănile adânci nu se pot acoperi de colb sau de diamante și să pretinzi că în locul durerii sângerânde este strălucire. Strălucirea vine, dar după ce metalul prețios este șlefuit, curățat și cernut. Cu alte cuvinte, încercările din viața unui om sau suferințele aduc izbăvirea, mântuirea; sufletul umil, smerit se va înălța; moartea va aduce învierea.

            O pildă spune că o femeie, ca multe altele, și-a pierdut copilul. Era plină de amar, de tristețe, de frustrare și totodată de revoltă față de Dumnezeu. Nu există o mai mare durere, iad se numește ceea ce sufletul îndură odată cu asemenea încercare la care este supus. Femeia aproape că își pierduse mințile, simțea că sufletul ei a ieșit din trup împreună cu al fiului ei. Orice putere de a privi spre cer îi era nimicită. Pierdută și dărâmată, într-o zi rătăcea singură pe un câmp și, deodată, a văzut o turmă de oi. Ciobanul ce le păstorea încerca să facă oile să treacă peste o punte, spre o altă pășune, cu iarbă mai verde și mai deasă. Însă oile nu voiau nicidecât să pășească pe puntea care se clătina. Păstorul, nemaiștiind ce să facă, a luat un  miel abia născut de lângă mama lui de care stătea lipit și l-a trecut pe puntea strâmtă, pe pajiștea de dincolo. Mama acestuia a behăit cu putere și imediat a trecut puntea, să ajungă lângă puiul ei. Toate celelalte oi au urmat-o, fără teamă. Femeia îndurerată privea la felul în care ciobanul a găsit modalitatea prin care și-a făcut oile să treacă peste punte și a avut o revelație. A înțeles mesajul. Și-a dat seama că ani de zile a umblat pe cărări întortocheate, pline de spini și mărăcini, ignorând chemarea „Vino la Mine!” „Păstorul” cel bun și blând îi luase puiul ca să i-l ducă pe pajiștea verde, cu flori și iarbă proaspătă și așteaptă ca ea să urmeze drumul ales de El. Fiul ei i-a deschis calea, iar Dumnezeu, luându-i-l în brațe și trecându-i-l puntea, îi pregătea adevărata viață întru Hristos. Dumnezeu dorea ca și Ea să vină spre El și astfel, să le deschidă și altora acest drum. Ceea ce s-a și întâmplat: mama de înger s-a întors din rătăcirile sale, și-a descuiat lacătul sufletului încremenit, înghețat de atâta durere șu revoltă, lăsând viața ei în mâinile Bunului Păstor.

            Povestioara ne învață cum, pentru o mamă atât de încercată, deznădejdea morții fiului ei și, prin urmare, și a ei, din punct de vedere sufletesc, a devenit o mare, poate cea mai mare binecuvântare a vieții ei. Este incredibil cum Dumnezeu ne aruncă, cu grijă și cu dragoste, în mrejele deznădejdii, în marea învolburată, ca să prindem valul salvator, ce ne aduce la mal.

            Dumnezeu le programează pe toate cu atâta migală, ordinea Lui este atât de exactă, încât niciun lucru nu se întâmplă nici mai devreme, nici mai târziu. Și asta, deoarece „ceasornicul” Lui merge precis, perfect. Nu noi punem în mișcare acele, noi doar trebuie să vrem să le urmăm, chiar și când ele anunță, din păcate, sfârșitul. Dar, vorba cântecului, „sfârșitul nu-i aici”.

            „Pentru fiecare există un timp când să iubească și când să moară.” (Elif Shakaf)

                                                                                     Prof. Mirela Rus

- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Slide Reclame animate Atelierul de imagini publicitate și marketing
online
Accesează pagina!

Ultima oră

00:01:46

Tragedie la Lunca Ilvei

Un copil în vârstă de numai 1 an din Lunca Ilvei a suferit arsuri de gradul II pe aproximativ 30% din suprafața corporală.

Mai multe articole de acest fel

- Advertisement -spot_img
%d blogeri au apreciat: