duminică, iulie 25, 2021

Începe campania ,,Îmi asum identitatea. Mândru că sunt rom!”

De citit!

Începe campania ,,Îmi asum identitatea. Mândru că sunt rom!”

Partida Romilor “Pro-Europa” Bistrița-Năsăud începe pregătirile pentru  recensământul populației din 2022. Astfel va începe campania ,,Îmi asum identitatea. Mândru că sunt rom!”

Președintele sucursalei județene Bistrița-Năsăud a Partidei Romilor “Pro-Europa”, Emil Neia Lăcătuș a anunțat că toate organizațiile din țară trebuie să pregătească recensământul populației din 2022.

În acest sens, la ultimele întâlniri Adunarea Generala de la București și Întâlnirea Regionala N-V si Centru de la Cluj, liderii naționali ai Partidei Romilor “Pro-Europa”, președintele Nicolae Păun și prim-vicepreședintele Cătălin Manea au prezentat campania care va începe foarte repede sub numele de ”Îmi asum identitatea. Mândru că sunt rom”.

,,Va fi o campanie ce vizează marile comunități din romi din județul Bistrița-Năsăud, campanile în care ne vom întâlni cu liderii noștri din teritoriu, vom merge între romi, vom avea întâlniri cu primari, polițiști, directori de școli, mediatori școlari și sanitari pentru identificarea problemelor. De asemenea, în aceste mari comunități vom organiza și acțiuni culturale pentru copii cu ateliere pentru pictură, desen sau evenimente sportive, dar și mini spectacole distractive, la care se vor adăuga un număr mare de premii constând în dulciuri și rechizite școlare”, spune președintele Emil Neia Lăcătuș.

Președintele Partidei Romilor “Pro-Europa”, Bistrița-Năsăud a mai precizat că respective campanie se va derula în 10-14 localități unde există foarte mulți romi: ” Vrem ca romii să își declare etnia. La ultimul recensământ, din 2011, au fost declarat un număr de peste 12.800 de romi, în realitate însă suntem peste 24.000, așa că trebuie să vedem care este numărul nostru exact. De altfel, am încheiat și un protocol de colaborare cu Institutul Național de Statistică, urmând să fim prezenți în zonele cu comunități mari de romi pe toată durata de desfășurare a recensământului”, explică liderul rom.

Paralel cu această campanie, Partida Romilor “Pro-Europa”, va intra într-un amplu proces de reorganizare, vizate fiind într-o primă etapă un număr de 6 sucursale din județul Bistrița-Năsăud.

Recensământul populației României se va desfășura în trei etape.

În prima etapă vor fi colectate date personale ale populației din diverse surse.

În a doua etapă oamenii vor fi invitați să acceseze o platformă online unde să completeze date personale cum ar fi de exemplu religia, iar în mediul  rural primăriile îi vor ajuta pe oameni.

Ultima etapă este cea în care, cei care nu au completat datele pe internet vor fi contactați la domiciliu de către recenzori.

- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Slide Reclame animate Atelierul de imagini publicitate și marketing
online
Accesează pagina!

Ultima oră

00:01:46

Tragedie la Lunca Ilvei

Un copil în vârstă de numai 1 an din Lunca Ilvei a suferit arsuri de gradul II pe aproximativ 30% din suprafața corporală.

Mai multe articole de acest fel

- Advertisement -spot_img
%d blogeri au apreciat: