marți, septembrie 28, 2021

,,Nunta Zamfirei” nu va mai avea loc, cel mai probabil, la Bistrița

De citit!

,,Nunta Zamfirei” nu va mai avea loc, cel mai probabil, la Bistrița

După ce după 20 de ani, Bistriţa a rămas fără sediul Asociației Naționale de Folclor din România, s-ar putea să rămânem şi fără cel mai mare festival internaţional de folclor.
Sediul Asociației Naționale de Folclor din România s-a mutat, de vineri, la Satu Mare, la Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare. Printre proiectele propuse de președintele dr. Dorel Cosma, însoțit de membrii biroului Asociației Naționale de Folclor din România și prim-vicepreședintele Robert Laszlo, directorul Centrului de Cultură Satu -Mare, este şi acela al realizării mai multor evenimente cu colegii IGF de pe mapamond.
„Printre multele propuneri este şi aceea de a realiza Festivalul Internaţional de folcor „Nunta Zamfirei” într-o altă locaţie, cea mai pregnantă fiind în Ţara Oaşului. Consiliul Judeţean Satu Mare m-a asigurat de tot sprijinul. Încă mă gândesc la această propunere. Este proiectul meu de suflet, pornit la Bistriţa, marcă înregistrată la OSIM, care a bifat ediţia cu numărul 24, ar urma cea cu numărul 25. Ani la rând acest festival a avut menirea de a-i aduce pe oameni mai aproape, de a-i face mai buni, de a simţi energia pe care folclorul ţi-o dă… Au fost 24 de ediţii la Bistriţa în care acest festival şi-a făcut mulţi admiratori atât în ţară, dar şi în străinătate unde se vorbeşte frumos de noi. Nunta Zamfirei sunt convins că va rămâne în memoria bistriţenilor la fel ca şi celebra poezie a lui George Coşbuc. Şi poate vom duce povestea mai departe să se bucure şi alţii. Şi literatura merge mai departe, prin gruparea Bistriţa-Conexiuni ce va avea sediul la AS Tv, vom colabora cu colegii de la Satu Mare şi Mureş, prin implicarea directorilor Centrelor Judeţene pentru Cultură, vom lansa în curând revista BC- Bistriţa Conexiuni. Prima întâlnire va fi pe 30 iulie cu colegii din Sydney. Am anunţat, alături de Zorin Diaconescu, aceste intenţii zilele trecute la întâlnirea de la Casa Argintarului. Cultura merge mai departe” a declarat prof. dr. Dorel Cosma.

- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Slide Reclame animate Atelierul de imagini publicitate și marketing
online
Accesează pagina!

Ultima oră

00:23:28

PARA-Karate la WUKF 2021

La Campionatul Mondial de Karate WUKF, secțiunea PARA, Romania s-a prezentat cu un lot de 18 sportivi PARA, proveniti din centrele de pregatire din Deva, Resita, Arad, Cluj-Napoca si Târgu Mures. Lotul sportivilor PARA a acoperit toate categoriile, mai putin grupa destinata sportivilor in scaune rulante.

Mai multe articole de acest fel

- Advertisement -spot_img
%d blogeri au apreciat: