joi, septembrie 30, 2021

Sorin Tisa

De citit!

Sorin Tisa

Sorin Tisa, este fondatorul muzeului CFR din Bistrița. Pasionat de istorie de mic, și cu o familie prezentă în CFR de 3 generații, Sorin este foarte determinat să conserve istoria personală a familiei dar și istoria locală a căilor ferate.

Sorin Tisa fondatorul Muzeul CFR Bistrita

Străbunicul lui Sorin Tisa a fost angajat în CFR în 1923. Cam tot de atunci sunt și primele obiecte care au fost adunate în muzeu.

Sorin este cunoscut bistrițenilor și ca meșter de artizanat. A găsit în artizanat un mediu de exprimare prin care își poate transmite mesajul necenzurat. Un soi de satiră meșteșugărească. Așa se face că are în portofoliu, lucrări acide care surprind realitatea momentului, cum ar fi: Uniunea Europeană, CFR, Poliția Română, și chiar pârtia de ski de pe Cocoș.

Triunghiul morții - lucrare artizanală de Sorin Tisa

Pentru lucrările sale de artizanat, Sorin adună cioate din diverse esențe de lemn, asupra cărora intervine foarte puțin pentru a le da o ,,a doua viață” așa cum spune el însuși. Deși unele dintre ele arată ca niște sculpturi foarte elaborate, meșterul susține că este ,,munca naturii” el având un rol minimal.

Sorin mai deține un autoturism Skoda MB 1000 înmatriculat de tatăl său în 1968, cu care participă în țară la diverse evenimente dedicate mașinilor de epocă.

Sorin Tisa detyine o Skoda dn 1968 în stare de funcționare

Te invit să îl cunoști pe Sorin Tisa din materialul următor:

- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Slide Reclame animate Atelierul de imagini publicitate și marketing
online
Accesează pagina!

Ultima oră

00:07:09

Alfabetul tactil al culorilor

Alfabetul Scripor, sau alfabetul tactil al culorilor este o șansă în plus pentru nevăzători. Un concept bazat pe extensia alfabetului Braille, este special conceput pentru a veni în întâmpinarea nevoilor persoanelor cu dizabilități vizuale oferindu-le egalitate de șanse.

Mai multe articole de acest fel

- Advertisement -spot_img
%d blogeri au apreciat: