duminică, iulie 25, 2021

Grădinița de …lilieci

De citit!

Grădinița de …lilieci

„Grădinița de lilieci din Lușca” este un proiect unic în Europa. Totul a început acum vreo 15 ani, când îngrijitorul bisericii din Lușca l-a anunțat pe custodele Peșterii Tăușoare, Crin Triandafil Theodorescu, că „în magazia din spatele căminului sunt doi lilieci urâți ca dracu!”.

Potrivit jurnaliștilor de la bistriteanul.ro, custodele peșterii a recunoscut acolo două femele hăituite de o pisică vorace. De altfel, și în Peștera Tăușoare există cinci specii foarte rare de lilieci. Și peste 10.000 de lilieci în perioada de hibernare. 

Atunci i-a încolțit ideea de a realiza condiții de microclimat și adăpost – specifice pentru dezvoltarea unei colonii de maternitate pentru această specie delicată și vulnerabilă.

„Am măsurat temperaturi, ani de zile, am zidit ferestre și am deschis fante. Am evaluat și notat dinamica adăpostului pe baza guano-ului din habitat. Și uite așa, an de an, micuța colonie a crescut până la 20 de exemplare.

Toate sunt femele, toate sunt gestante acum și se pregătesc să nască, cu capul în jos, o nouă generație din singurele mamifere zburătoare de pe planetă”, a mai povestit preotul Crin Triandafil Theodorescu. 

Evenimentul va avea loc marți, 22 iunie 2021, la ora 10.00, în Căminul Cultural din Lușca va fi prezentată prima colonie de lilieci din Europa – utilizată în mod organizat și sistematic în procesul educativ!

- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Slide Reclame animate Atelierul de imagini publicitate și marketing
online
Accesează pagina!

Ultima oră

00:01:46

Tragedie la Lunca Ilvei

Un copil în vârstă de numai 1 an din Lunca Ilvei a suferit arsuri de gradul II pe aproximativ 30% din suprafața corporală.

Mai multe articole de acest fel

- Advertisement -spot_img
%d blogeri au apreciat: