sâmbătă, iulie 24, 2021

Chirițoiu: Doar o treime dintre consumatori au trecut pe contracte mai avantajoase la gaze

De citit!

Chirițoiu: Doar o treime dintre consumatori au trecut pe contracte mai avantajoase la gaze

Preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, consideră că lucrurile în ceea ce priveşte liberalizarea pieţei de energie merg bine şi nu mai pot fi întoarse, dar susţine că se aştepta ca mai mulţi dintre consumatori să folosească oportunitatea de a trece pe contracte mai avantajoase la gaze.

,,În energie sunt timpuri interesante. E o oportunitate să inovăm şi să facem ca lucrurile să meargă mai bine, ceea ce trebuie să însemne mai ieftin sau nu foarte scump şi cu un impact ecologic mai redus decât în momentul de faţă (…) Discut cu persoane de conducere din companii şi înţeleg că trec printr-o experienţă cu care sunt mai puţin familiarizaţi, dar asta e situaţia, trebuie să ne adaptăm cu toţii şi să folosim schimbarea ca pe o oportunitate de a face lucruri bune. În ceea ce priveşte liberalizarea pieţei de energie, lucrurile merg şi nu mai pot fi întoarse. Cu siguranţă am avut o conjunctură bună la gaze şi asta ne-a ajutat. Îmi pare rău că mai mulţi dintre consumatori nu au folosit oportunitatea de a trece pe contracte mai avantajoase la gaze, suntem undeva la o treime. Mă aşteptam ca treimea asta să fie reprezentată de către cei care au consumuri mai mari, dar din păcate această treime reflectă consumatorul mediu, care foloseşte gazul pentru gătit, deci un consum mic. Posibil ca această fereastră de oportunitate care exista anul trecut, când gazele erau destul de ieftine faţă de perioada dinainte, pare a se închide. Am atenţionat companiile că vom fi foarte severi dacă vedem eforturi de a bloca mişcarea clienţilor. Avem investigaţii pe zona de electricitate, unde sesizări pe care le-am primit din piaţă arată obstrucţionarea de mişcare a clienţilor de la furnizorii actuali spre unii noi. În acelaşi timp, suntem atenţi şi pe zona de gaze”, a menţionat Chiriţoiu, într-o dezbatere de specialitate, organizată joi.

Sursa: Agerpres

SourceAgerpres
- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Slide Reclame animate Atelierul de imagini publicitate și marketing
online
Accesează pagina!

Ultima oră

00:01:46

Tragedie la Lunca Ilvei

Un copil în vârstă de numai 1 an din Lunca Ilvei a suferit arsuri de gradul II pe aproximativ 30% din suprafața corporală.

Mai multe articole de acest fel

- Advertisement -spot_img
%d blogeri au apreciat: