sâmbătă, iulie 24, 2021

Aproape 800 de urși în pădurile din Bistrița-Năsăud

De citit!

Aproape 800 de urși în pădurile din Bistrița-Năsăud

În urma centralizării datelor din teren, la nivelul judeţului Bistriţa-Năsăud a fost evaluat un număr de 797 exemplare din specia urs și 258 exemplare din specia lup.

Comparativ cu anii precedenţi, situaţia se prezintă astfel:

(*în anul 2019 nu a fost realizată centralizarea evaluării de primăvară la specia lup).

Odată cu încheierea evaluării de primăvară la speciile urs brun și lup, precum și a centralizării datelor din teren, gestionarii au făcut propuneri privind plafonul maxim de prevenție și intervenţie pentru perioada 2021 – 2022, pe fondurile cinegetice din județul Bistrița – Năsăud.

În județul Bistrița-Năsăud, în baza Ordinul ministrului mediului nr. 724/2019 pentru aprobarea nivelului de intervenție în cazul speciilor de urs în interesul sănătății și securității populației și în scopul prevenirii unor daune importanteîn perioada iulie 2019 – mai 2021 au fost aprobate spre recoltare un număr de 7 exemplare din specia urs și 7 exemplare din specia lup, din care au fost recoltate 7 exemplare din specia urs și 5 din specia lup.

În ultima perioadă, prezența urșilor în apropiere unor locuințe a fost semnalată în mai multe zone ale județului, în foarte multe cazuri populația fiind avertizată prin intermediul sistemului RO-ALERT.

- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Slide Reclame animate Atelierul de imagini publicitate și marketing
online
Accesează pagina!

Ultima oră

00:01:46

Tragedie la Lunca Ilvei

Un copil în vârstă de numai 1 an din Lunca Ilvei a suferit arsuri de gradul II pe aproximativ 30% din suprafața corporală.

Mai multe articole de acest fel

- Advertisement -spot_img
%d blogeri au apreciat: