luni, noiembrie 8, 2021

Eclipsă de soare partială vizibilă din Bistrița

De citit!

Eclipsă de soare partială vizibilă din Bistrița

Mâine, 10 iunie 2021, avem parte de o eclipsă parțială de soare vizibilă de pe teritoriul României, mai exact, din zona de Nord a țării.

Având în vedere că în România nu se va vedea decât o acoperire de maxim 2% în Satu Mare, ecplipsa poate fi urmărită LIVE pe canalul YouTube al NASA: https://www.youtube.com/watch?v=HMgKCOm4uOQ

Avertizarea unui oftalmolog: ”Privitul fără protecție, sau folosind improvizații poate duce la arsuri ireversibile ale retinei, chiar și la pierderea vederii”

Eclipsele, fie ele de soare sau de lună, sunt un fenomen extrem de spectaculos, mai ales pentru copii, care sunt mereu nerăbdători să descopere ceva nou.

Medicii oftalmologi sunt fermi în ceea ce privește protecția ochilor în timpul eclipsei: Nu trebuie să privim cu ochiul liber, sau prin tot felul de dispozitive improvizate către soare. Nici măcar ochelarii de soare nu ne pot proteja. Pentru a admira fenomenul astral, este obligatoriu să folosim ochelari cu lentile speciale pentru acest lucru.

Privitul fără protecție, sau folosind improvizații, poate afecta celulele fotosenzitive de la nivelul retinei, fapt ce duce la retinopatie solară. Mai concret, scade acuitatea vizuală și se produc arsuri retiniene. Dacă se întâmplă acest lucru, nu veți simți niciun disconfort pentru că retina nu are receptori de durere. Trebuie să luați în considerare că arsurile retiniene sunt ireversibile și pot duce la pierderea completă a vederii”, spune dr. Rareș Bodnariuc, medic primar specialist chirurgie oftalmologică de la Ofta Medical Clinic

Următoarea eclipsă de soare vizibilă din România va fi abia în octombrie 2022.

- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Slide Reclame animate Atelierul de imagini publicitate și marketing
online
Accesează pagina!

Ultima oră

Școli deschise fizic pentru o rată de infectare în localitate de sub 3 la mie.

Sorin Cîmpeanu, Ministrul Educației a propus luni ca școlile să fie deschise fizic dacă rata de infectare în localitate este sub 3 la mie. Astfel se va renunța la pragul de vaccinare de 60% a personalului din unitățile de învățământ respective.

Mai multe articole de acest fel

- Advertisement -spot_img
%d blogeri au apreciat: