joi, iunie 24, 2021

DGASPC Bistrița-Năsăud: Ziua Națională pentru Adopție

De citit!

DGASPC Bistrița-Năsăud: Ziua Națională pentru Adopție

2 Iunie este Ziua Națională pentru Adopție, o zi deosebită, în care este  celebrată adopția, această procedură minunată, prin care familiile se formează, se întregesc.

Astăzi îi sărbătorim pe acei micuți care la debutul vieții, au parte de dificultăți, de suferințe fizice sau răni emoționale, copii care au cunoscut ceea ce înseamnă boala, abuzul, neglijarea sau pierderea (uneori încă din ziua în care s-au născut) dar care în drumul lor întâlnesc suflete pline de sensibilitate, care pur și simplu strălucesc prin devotamentul și dragostea cu care construiesc drumuri luminoase și povești fericite.

În acest an, astfel de povești speciale au început pentru 20 copii din județul nostru. Dar alți 45 își așteaptă părinții adoptivi, alături de care  să  scrie o poveste frumoasă, plină de sens, împlinire, veselie și seninătate!

,,Adresăm pe această cale, cele mai bune gânduri, urări de sănătate, fericire și multe împliniri, pentru copiii adoptați, pentru cei care așteaptă să fie adoptați, pentru familiile care au adoptat sau adoptă! La mulți ani!” au transmis reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Bistrița-Năsăud.

Persoana/familia care doreste sa adopte, se adreseaza la Directia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) în a carei rază teritorială domiciliază unul dintre adoptatori sau unui organism privat roman autorizat (OPA) pentru realizarea procedurii de informare prealabilă şi pentru demararea procesului de evaluare.

Nu pot adopta persoanele care:

  1. Au boli psihice sau handicap mintal;
  • Au fost condamnate definitiv pentru o infracţiune contra persoanei sau contra familiei, săvârşită cu intenţie, precum şi pentru infracţiunea de trafic de persoane sau trafic şi consum ilicit de droguri nu poate adopta;
  • Sunt decăzute din drepturile părinteşti sau au un copil care beneficiază de o măsură de protecţie specială;
- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Slide Reclame animate Atelierul de imagini publicitate și marketing
online
Accesează pagina!

Ultima oră

00:03:47

Care este motivul absenteismului la Evaluarea Națională ne spune inspectorul școlar general Mihai Mureșan

Mulți dintre elevi sunt puși la munci agricole, motiv pentru care nu s-au prezentat la examen susține inspectorul școlar general, profesorul Mihai Mureșan.

Mai multe articole de acest fel

- Advertisement -spot_img
%d blogeri au apreciat: