joi, iunie 24, 2021

Poiana Ilvei, în scenariul roșu

De citit!

Poiana Ilvei, în scenariul roșu

Încă două decese cauzate de Covid-19 s-au înregistrat în ultimele 24 de ore în Bistrița-Năsăud. Poiana Ilvei rămâne cap de listă în ceea ce privește incidența numărului de cazuri pozitive la mia de locuitori.

La nivelul județului Bistrița-Năsăud, au fost raportate următoarele date referitoare la situația epidemiologică privind îmbolnăvirea cu CoVid-19:

• 11840 cazuri confirmate de CoVid-19;

• 99 cazuri active (39 persoane izolate în spital, 60 la domiciliu);

• 608 decese înregistrate în Corona-Forms;

• 649 persoane în carantină;

• 406 teste, dintre care 249 la Spitalul Județean de Urgențe Bistrița și 134 de teste rapide.

Informații referitoare la campania de vaccinare în județul Bistrița-Năsăud:

• Vaccin administrat până în prezent: 88971 doze;

• 546 doze administrate ieri, 24.05.2021;

• Totalul numărului de persoane vaccinate cu rapel este de 41075.

Incidență peste 1 la mia de locuitori în Bistrița-Năsăud regăsim în:

UATRata de infectare
POIANA ILVEI3.35
URMENIŞ2.79
SILIVAŞU DE CÂMPIE2.09
ŞINTEREAG1.94
ŞIEU-ODORHEI1.74
ROMULI1.68
SALVA1.48
BUDEŞTI1.12

În comuna Poiana Ilvei, incidenţa cumulată a cazurilor de îmbolnăviri cu Covid-19 în ultimele 14 zile este mai mare de 3/1000 locuitori.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud, prin Hotărârea nr. 132/24.05.2021 care intră în vigoare în 25 mai, introduce măsuri suplimentare de prevenire și combatere a Covid-19 și de suspendare a activităților:

▪️Sunt interzise organizarea și desfășurarea spectacolelor de tipul drive-in;▪️Sunt interzise organizarea și desfășurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice și private sau a altor evenimente culturale;▪️Este interzisă organizarea de cursuri de instruire și workshopuri pentru adulți, inclusiv cele organizate pentru implementarea proiectelor finanțate din fonduri europene;▪️Este interzisă activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, precum și la terase;▪️Este interzisă activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare precum și la terasele acestora și permisă doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unități;▪️Este interzisă activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc;▪️Este interzisă activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activitatea în spații închise în domeniul sălilor de sport și/sau fitness;▪️Sunt interzise organizarea şi desfăşurarea activităţii în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte.

Până astăzi, 25 mai, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.076.154de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

1.035.115pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate381cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV– 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Slide Reclame animate Atelierul de imagini publicitate și marketing
online
Accesează pagina!

Ultima oră

00:03:47

Care este motivul absenteismului la Evaluarea Națională ne spune inspectorul școlar general Mihai Mureșan

Mulți dintre elevi sunt puși la munci agricole, motiv pentru care nu s-au prezentat la examen susține inspectorul școlar general, profesorul Mihai Mureșan.

Mai multe articole de acest fel

- Advertisement -spot_img
%d blogeri au apreciat: