marți, noiembrie 9, 2021

Poiana Ilvei, în scenariul roșu

De citit!

Poiana Ilvei, în scenariul roșu

Încă două decese cauzate de Covid-19 s-au înregistrat în ultimele 24 de ore în Bistrița-Năsăud. Poiana Ilvei rămâne cap de listă în ceea ce privește incidența numărului de cazuri pozitive la mia de locuitori.

La nivelul județului Bistrița-Năsăud, au fost raportate următoarele date referitoare la situația epidemiologică privind îmbolnăvirea cu CoVid-19:

• 11840 cazuri confirmate de CoVid-19;

• 99 cazuri active (39 persoane izolate în spital, 60 la domiciliu);

• 608 decese înregistrate în Corona-Forms;

• 649 persoane în carantină;

• 406 teste, dintre care 249 la Spitalul Județean de Urgențe Bistrița și 134 de teste rapide.

Informații referitoare la campania de vaccinare în județul Bistrița-Năsăud:

• Vaccin administrat până în prezent: 88971 doze;

• 546 doze administrate ieri, 24.05.2021;

• Totalul numărului de persoane vaccinate cu rapel este de 41075.

Incidență peste 1 la mia de locuitori în Bistrița-Năsăud regăsim în:

UATRata de infectare
POIANA ILVEI3.35
URMENIŞ2.79
SILIVAŞU DE CÂMPIE2.09
ŞINTEREAG1.94
ŞIEU-ODORHEI1.74
ROMULI1.68
SALVA1.48
BUDEŞTI1.12

În comuna Poiana Ilvei, incidenţa cumulată a cazurilor de îmbolnăviri cu Covid-19 în ultimele 14 zile este mai mare de 3/1000 locuitori.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud, prin Hotărârea nr. 132/24.05.2021 care intră în vigoare în 25 mai, introduce măsuri suplimentare de prevenire și combatere a Covid-19 și de suspendare a activităților:

▪️Sunt interzise organizarea și desfășurarea spectacolelor de tipul drive-in;▪️Sunt interzise organizarea și desfășurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice și private sau a altor evenimente culturale;▪️Este interzisă organizarea de cursuri de instruire și workshopuri pentru adulți, inclusiv cele organizate pentru implementarea proiectelor finanțate din fonduri europene;▪️Este interzisă activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, precum și la terase;▪️Este interzisă activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare precum și la terasele acestora și permisă doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unități;▪️Este interzisă activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc;▪️Este interzisă activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activitatea în spații închise în domeniul sălilor de sport și/sau fitness;▪️Sunt interzise organizarea şi desfăşurarea activităţii în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte.

Până astăzi, 25 mai, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.076.154de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

1.035.115pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate381cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV– 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Slide Reclame animate Atelierul de imagini publicitate și marketing
online
Accesează pagina!

Ultima oră

00:02:55

Concurs pentru funcțiile de directori de școli

Concursul pentru directori este în plină desfășurare. Dintre cei 135 de candidați, 97 au promovat proba scrisă. În curând vor fi evaluați în cadrul un interviu de 60 de minute, de o comisie formată dintr-un inspector școlar, doi profesori din școala și un reprezentant al consiliului local.

Mai multe articole de acest fel

- Advertisement -spot_img
%d blogeri au apreciat: