marți, noiembrie 16, 2021

Zeci de membri ai Sindicatului Liber Pepsi România au participat luni la un protest

De citit!

Zeci de membri ai Sindicatului Liber Pepsi România au participat luni la un protest

Zeci de membri ai Sindicatului Liber Pepsi România au participat luni la o demonstraţie în faţa Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Bucureşti, nemulţumiţi de faptul că instituţia refuză să înregistreze Contractul Colectiv de Muncă semnat atât de companie, cât şi de angajaţi.

Dragoş Frumosu, preşedintele Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Industria Alimentară SINDALIMENTA – organizaţie la care sindicatul protestatarilor este afiliat – a precizat, pentru AGERPRES, că peste 1.000 de angajaţi de compania care operează marca Pepsi în România, Quadrant-AMROQ Beverages SRL, sunt afectaţi de faptul că ITM Bucureşti refuză să înregistreze Contractul Colectiv de Muncă.

,,Motivul principal al manifestaţiei este faptul că ITM, cu toate că am depus Contractul Colectiv de Muncă pentru compania Pepsi România, încă nu l-au înregistrat. Au cerut nişte documente suplimentare, li s-au dat. (…) Este anormal să se întâmple aşa ceva, în condiţiile în care avem o sentinţă judecătorească de reprezentativitate, avem o a doua sentinţă judecătorească care, în baza reprezentativităţii, ne crează obligaţia de a negocia pentru sindicatele care nu sunt reprezentative. (Însă, n.r.) întâlnim Inspecţia Muncii, care mai vrea nişte precizări suplimentări suplimentare de la Ministerul Muncii. Păi dacă o instituţie care ar trebui să fie apolitică, conform directiveler europene şi directivelor Organizaţiei Internaţionale a Muncii, mai cere Ministerului Muncii precizări suplimentare, în condiţiile în care ei, în baza legislaţiei, trebuie să ia decizia, atunci mă întreb în ce ţară trăim. (…) Discutăm despre forţa de muncă din sectorul privat, cea care plăteşte taxe şi impozite pentru domnii ăştia (arată către sediul Inspectoratului Teritorial de Muncă Bucureşti, n.r.), care ar trebui să fie de acord cu semnarea şi înregistrarea unui contract colectiv de muncă, mai ales în condiţiile în care părţile s-au înţeles: angajatorul şi angajatul au semnat! Vor fi afectaţi în jur de 1.100 de oameni”, a afirmat liderul SINDALIMENTA.

Detalii aflați pe site-ul Agerpres

SourceAgerpres
- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Slide Reclame animate Atelierul de imagini publicitate și marketing
online
Accesează pagina!

Ultima oră

Bistrița Folk

Ediția a XIX-a a Festivalului BISTRIȚA FOLK se va desfășura în perioada 3 – 4 noiembrie pe scena Palatului Culturii din Bistrița, cu recitaluri ale unora dintre cele mai importante nume ale acestui gen muzical de la noi.

Mai multe articole de acest fel

- Advertisement -spot_img
%d blogeri au apreciat: