joi, noiembrie 11, 2021

Dorel Cosma: ,,Tradițiile și valorile culturale trebuie păstrate!”

De citit!

Dorel Cosma: ,,Tradițiile și valorile culturale trebuie păstrate!”

Tradiții și valori spirituale pe pământ românesc. La sediul Primăriei din Sărmașu, județul Mureș, reprezentanți de seamă ai culturii din Bistrița-Năsăud au participat la Conferinţa Naţională pe teme culturale a primarilor şi directorilor instituţiilor de cultură din zonă.

A fost primul eveniment amplu desfăşurat după pandemie de către managerul Centrului Judeţean pentru Cultură din Mureş. Directorul general al postului de televiziune AS TV a vorbit despre naționalismul prost înțeles și prost aplicat, dar și despre rolul televiziunii noastre în educația tinerilor.

Prof. dr. Dorel Cosma, preşedintele Uniunii Mondiale de Folclor, a declarat pentru AS TV : ,,Noi dacă ne respectăm valorile culturale suntem considerați exagerați. Din păcate nu mai există nicio preocupare pentru educația patriotică a tineretului! Aceasta include inclusiv folclorul. Cum să nu îți iubești costumul național? Noi, ca televiziune, vom promova tot ceea ce ține în viață spiritul românesc. Am discutat cu editorul și este dispus  să realizeze, împreună ceilalți redactori, o serie de materiale jurnalistice prin care să reclădim speranța….speranța că nu ne vom uita trecutul! ” 

Evenimentul de la Sărmașu a adus un strop de bucurie în sufletele oamenilor dornici să participe, din nou, la evenimente culturale.

- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Slide Reclame animate Atelierul de imagini publicitate și marketing
online
Accesează pagina!

Ultima oră

00:04:59

Și la câmpie se asfaltează

Joi 11 noiembrie 2021, s-a semnat contractul pentru lucrările de modernizare a drumurilor județene din partea de câmpie din județul Bistrița-Năsăud.

Mai multe articole de acest fel

- Advertisement -spot_img
%d blogeri au apreciat: