miercuri, noiembrie 10, 2021

AJFP BN: Termen limită pentru depunerea situațiilor financiare

De citit!

AJFP BN: Termen limită pentru depunerea situațiilor financiare

O serie de societăți comerciale din Bistrița-Năsăud trebuie să depună situațiile financiare aferente exercițiului financiar 2020 până la data de 31 mai.

Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice  Bistriţa-Năsăud reamintește  contribuabililor  că termenele pentru depunerea situațiilor financiare anuale aferente exercițiului financiar 2020 diferă, în funcție de tipul entității raportoare, astfel că  31 mai 2021 este data limită de raportare de către :

– societățile

– societățile/companiile naționale,

– regiile autonome,

– institutele naționale de cercetare-dezvoltare,

-subunităţile fără personalitate juridică din România care aparţin unor persoane juridice cu sediul în străinătate, cu excepţia subunităţilor  de societăţi rezidente în state aparţinând Spațiului Economic European.

Subliniem  fapTul că se menține obligația întocmirii și depunerii situațiilor financiare anuale aferente exercițiului financiar 2020, în conformitate cu prevederile Legii contabilității nr. 82/1991, la contribuabilii care nu au desfășurat activitate în anul de raportare 2020, dar au desfășurat activitate după înființare, în exercițiile  financiare anterioare celui de raportare.        

Situaţiile financiare anuale şi documentele cerute de lege, se pot depune:                

în format hârtie şi în format electronic, la registratura unităţilor teritoriale ale Ministerului Finanţelor sau la oficiile poştale, prin scrisori cu valoare declarată,  sau în formă electronică pe portalul www.e-guvernare.ro, semnate cu certificat digital calificat.

Nedepunerea situaţiilor financiare anuale în termenul legal menționat, la unitățile teritoriale ale Ministerului Finanțelor constituie contravenție ṣi se sancționează:

cu amendă de la 300 lei la 1.000 lei, dacă perioada de întârziere este cuprinsă între 1 ṣi 15 zile lucrătoare,

– cu amendă de la 1.000 lei la 3.000 lei, dacă perioada de întârziere este cuprinsă între 16 şi 30 de zile lucrătoare,

– cu amendă de la 1.500 lei la 4.500 lei, dacă perioada de întârziere depășește 30 de zile lucrătoare.

AJFP Bistrita Nasaud recomandă depunerea în  formă electronică, atât pentru  evitarea deplasării la sediul unităţilor fiscale, cât ṣi pentru optimizarea  procesului de depunere  ṣi prelucrare a situaƫiilor financiare anuale.

- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Slide Reclame animate Atelierul de imagini publicitate și marketing
online
Accesează pagina!

Ultima oră

Gloria, o nouă înfrângere

Gloria a pierdut cu 2-1 la Ungheni, asta după ce a condus cu 1-0, printr-un gol marcat de Curtuiuș. Partida s-a desfășurat în cadrul etapei a 11-a din Liga a 3-a.

Mai multe articole de acest fel

- Advertisement -spot_img
%d blogeri au apreciat: