marți, noiembrie 9, 2021

Dascălii din Bistrița-Năsăud se pregătesc pentru Titularizare

De citit!

Dascălii din Bistrița-Năsăud se pregătesc pentru Titularizare

Luni a fost ultima zi în care s-au depus dosarele pentru examenul de Titularizare 2021 la Inspectoratul Școlar. 61 de posturi titularizabile sunt scoase la concursul de Titularizare, în acest an, în Bistrița-Năsăud.

Titularizarea reprezintă angajarea într-o școală, pe o perioadă nedeterminată.

Ca să devină profesori titulari (angajați pe o perioadă nedeterminată), cadrele didactice trebuie să obțină minimum nota 7 atât la examenul scris, cât și la inspecția la clasă în profilul postului.

Pentru că starea de alertă a fost prelungită cu încă 30 de zile, s-au suspendat susținerea inspecțiilor speciale la clasă și a probelor practice pentru candidații la concursul național.

Pe lângă posturile titularizabile, au fost scoate la concurs și posturile disponibile pentru o perioadă determinată. Pentru a deveni suplinitor, candidații trebuie să obțină minimum nota 5 atât la proba scrisă, cât și la inspecție.

În Gorj sunt cele mai puține posturi scoase la concurs pe perioadă nedeterminată: adică doar 15. În județul Olt sunt 24, iar în Mehedinți 26.

Cele mai multe posturi s-au scos la concurs în București – 574. 

Nu toți profesorii care iau peste 7 la titularizare se și angajează – notează cei de la EduPedu.ro

Pe de o parte, concurența pe post face ca cel cu nota cea mai mare să devină titular. De asemenea, tot mai mulți profesori acuză în fiecare an că există directori de școli care ascund ore. Aceștia nu scot posturile la concursul de titularizare, iar ulterior, prin diverse tertipuri juridice, le păstrează pentru persoane apropiate.

Înregistrarea dosarelor de înscriere a candidaților la concursul de Titularizare s-a desfășurat în perioada 11-17 mai 2021.

Proba scrisă a examenului național de Titularizare 2021 – potrivit calendarului – este programată să aibă loc pe 21 iulie 2021. 


- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Slide Reclame animate Atelierul de imagini publicitate și marketing
online
Accesează pagina!

Ultima oră

00:02:55

Concurs pentru funcțiile de directori de școli

Concursul pentru directori este în plină desfășurare. Dintre cei 135 de candidați, 97 au promovat proba scrisă. În curând vor fi evaluați în cadrul un interviu de 60 de minute, de o comisie formată dintr-un inspector școlar, doi profesori din școala și un reprezentant al consiliului local.

Mai multe articole de acest fel

- Advertisement -spot_img
%d blogeri au apreciat: