sâmbătă, noiembrie 13, 2021

Reguli noi la Bacalaureat

De citit!

Reguli noi la Bacalaureat

Se anunță schimbări importante pentru elevii claselor care urmează să susțină Bacalaureatul în anii care urmează. Aceștia  nu vor mai susține probele de competențe lingvistice de comunicare în limba română, în limba maternă, competențele digitale și cele de limbă străină .

Aceste probe vor fi echivalate, la fel ca anul trecut, se arată într-un proiect de Ordonanță de Urgență publicat de Ministerul Educației.

„În conformitate cu dispozițiile articolul 361 alineatul 3) litera c) din Legea n.r 1/ 2011, cu modificările și completările ulterioare, pentru anul școlar 2020 – 2021, probele de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română, probele de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, pentru elevii care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităților naționale, probele de evaluare a competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională studiată pe parcursul învățământului liceal și probele de evaluare a competențelor digitale se echivalează/se recunosc conform metodologiei aprobate prin ordin al ministrului educației, în termen de 15 zile de la intrarea în vigoare a prezentei ordonanțe de urgență”.

Testul din proiectul de ordonanță spune că Legea Educației nu va fi modificată, iar articolul nu se referă la elevii care susțin bacalaureatul anul acesta. Ordonanța este valabilă pentru generațiile care încep clasa a IX-a în anul școlar 2020-2021.

Și anul trecut competențele s-au echivalat, pe baza metodologiei publicată printr-un ordin de ministru.

Adică, un punctaj de la 5 la 10 pe baza mediei aritmetice a mediilor anuale la disciplina tehnologia informației și a comunicațiilor în clasele a IX-a și a X-a.

  • nivelul “utilizator începător” pentru media cuprinsă între 5 şi 5,99;
  • nivelul “utilizator de nivel mediu” pentru media cuprinsă între 6 şi 6,99;
  • nivelul “utilizator avansat” pentru media cuprinsă între 7 şi 8,49;
  • nivelul “utilizator experimentat” pentru media cuprinsă între 8,50 şi 10.

În ceea ce privește competențele de comunicare în limba română, metodologia echivalării s-a făcut în acest fel: media aritmetică a celor 4 ani de liceu a mediilor de la limba și literatura română a devenit calificativ la proba orală de la Bac 2020.

  • cei cu media între 5 și 6,99 sunt ”utilizatori medii”
  • mediile între 7 și 8,49 primesc calificativ ”utilizator avansat”
  • mediile între 8.50 și 10 primesc calificativul ”utilizator experimentat”.
- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Slide Reclame animate Atelierul de imagini publicitate și marketing
online
Accesează pagina!

Ultima oră

00:00:52

ACS Transilvania Bistrița a pierdut în deplasare

ACS Transilvania Bistrița a pierdut în deplasare, primul meci din play off-ul ligii elitelor, cu Poli Timișoara. Etapa a doua va avea loc tot în orașul de pe Bega. Bistrițenii se vor afla față în față cu bănățenii de la Ripensia.

Mai multe articole de acest fel

- Advertisement -spot_img
%d blogeri au apreciat: