joi, noiembrie 11, 2021

CCR: Legea de modificare a Codului Fiscal a fost adoptată cu încălcarea principiului securităţii raporturilor juridice

De citit!

CCR: Legea de modificare a Codului Fiscal a fost adoptată cu încălcarea principiului securităţii raporturilor juridice

Legea de modificare a Codului Fiscal a fost adoptată cu încălcarea principiului securităţii raporturilor juridice, a principiului legalităţii şi a exigenţelor de calitate a legii, având în vedere lipsa reglementării unei norme tranzitorii, precizează Curtea Constituţională în motivarea deciziei de admitere a sesizării asupra actului normativ.

Curtea Constituţională a României a stabilit, în luna noiembrie a anului trecut, că este neconstituţională Legea de modificare a articolului 435 din Codul fiscal, care prevede că operatorii economici care intenţionează să distribuie şi să comercializeze angro produse energetice au obligaţia să deţină spaţii de depozitare corespunzătoare.

Curtea constată în motivare că impunerea de reguli şi obligaţii noi în sarcina operatorilor economici care intenţionează să distribuie şi să comercializeze angro produse energetice nu reprezintă în sine o
încălcare a prevederilor constituţionale care îşi găsesc transpunerea în normele Codului fiscal, iar legiuitorul are dreptul suveran de a aprecia întinderea şi amploarea măsurilor pe care le stabileşte prin lege, fără ca instanţa de control constituţional să se poată pronunţa asupra oportunităţii vreunei măsuri.

Detalii pe : Agerpres

SourceAgerpres
- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Slide Reclame animate Atelierul de imagini publicitate și marketing
online
Accesează pagina!

Ultima oră

00:03:57

Managerul Spitalului Județean Bistrița-Năsăud despre incendiile din sectiile ATI

Gabriel Lazany spune că anchetele ar trebui să se facă în profunzime. Dacă secțiunea firului de cupru este mai subțire din vina producătorului, cine răspunde ?

Mai multe articole de acest fel

- Advertisement -spot_img
%d blogeri au apreciat: