miercuri, noiembrie 10, 2021

Pensiile de serviciu ale magistraților nu pot fi eliminate. Declarația îi aparține ministrului Justiției, Stelian Ion

De citit!

Pensiile de serviciu ale magistraților nu pot fi eliminate. Declarația îi aparține ministrului Justiției, Stelian Ion

Ministrul Justiției, Stelian Ion, a declarat că nu este posibil ca pensiile de serviciu să fie eliminate în totalitate dar, a precizat, se dorește ca acestea să atingă un nivel echilibrat, cât mai aproape de salariu. Nu se va ajunge însă, la eliminare definitivă.

„Sunt discuţii care se derulează. Vor fi prezenţi la aceste discuţii de astăzi (marți, 11 mai – n.red.) şi reprezentanţii sistemului judiciar, preşedintele CSM, doamna preşedintă a Înaltei Curţi şi doamna procuror general. Vom discuta şi astăzi, poate şi în altă zi despre problema pensiilor. Dar nu în ideea de a se elimina efectiv aceste pensii, pentru că nu este posibil”, a explicat Stelian Ion.

Ministrul a precizat că au mai fost încercări de-a lungul timpului de a elimina aceste pensii speciale, însă nu a fost posibil. El a precizat că a tras mai multe semnale de alarmă pentru colegii săi, politicieni, să nu hrănească aceste iluzii.

„Ştim foarte bine, au fost încercări de-a lungul timpului, am tras semnale de alarmă de-a lungul timpului să nu se creeze această iluzie în spaţiul public şi să nu se hrănească acest discurs că aceste pensii pot fi eliminate în totalitate. Aceste pensii de serviciu sunt protejate de Constituţie şi de deciziile Curţii Constituţionale”, a declarat Stelian Ion.

El a adăugat că este important să se ajungă la un nivel echilibrat, cât mai aproape de salariu, aşa cum spun şi normele europene şi cum sugerează şi criteriile internaţionale.

- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Slide Reclame animate Atelierul de imagini publicitate și marketing
online
Accesează pagina!

Ultima oră

00:02:55

Concurs pentru funcțiile de directori de școli

Concursul pentru directori este în plină desfășurare. Dintre cei 135 de candidați, 97 au promovat proba scrisă. În curând vor fi evaluați în cadrul un interviu de 60 de minute, de o comisie formată dintr-un inspector școlar, doi profesori din școala și un reprezentant al consiliului local.

Mai multe articole de acest fel

- Advertisement -spot_img
%d blogeri au apreciat: