marți, august 24, 2021

Cum vor folosi românii certificatele digitale verzi pentru a circula în UE

De citit!

Cum vor folosi românii certificatele digitale verzi pentru a circula în UE

Certificatele digitale verzi vor facilita libera circulație în statele din Uniunea Europeană (UE), pe timpul pandemiei de COVID-19. Acestea vor fi implementate în România cu suportul Serviciului de Telecomunicații Speciale (STS).

„Soluția tehnică dezvoltată de instituția noastră va fi interconectată cu cele implementate de către celelalte state membre ale UE pentru a permite eliminarea restricțiilor de testare sau carantină la trecerea frontierei”, se arată într-un comunicat de presă al acestei instituții.

Potrivit sursei citate, certificatele vor conține un cod QR și se vor putea vizualiza, respectiv descărca de pe un portal web securizat. Astfel, fiecare persoană vaccinată împotriva COVID-19, care s-a recuperat după această afecțiune sau care deține un rezultat negativ la testarea COVID-19 în ultimele 72 de ore va putea să descarce gratuit certificatul verde digital. Acestea vor putea fi utilizate și în format tipărit, conform comunicatului STS.

În urma consultărilor cu experții grupului tehnic de lucru constituit la nivel european, a fost avansată o soluție tehnică ce va include o aplicație web pentru generarea certificatelor. De asemenea va fi realizată și o aplicație pentru smartphone (Android), astfel încât să poată fi verificate certificatele.

Detalii aflați pe evz.ro

Sourceevz.ro
- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Slide Reclame animate Atelierul de imagini publicitate și marketing
online
Accesează pagina!

Ultima oră

Alexandru Pugna este noul manager al Centrului Judeţean pentru Cultură (AUDIO)

Alexandru Pugna a câştigat concursul pentru funcţia de manager al Centrului Judeţean pentru Cultură pentru următorii 5 ani. Ce a declarat...

Mai multe articole de acest fel

- Advertisement -spot_img
%d blogeri au apreciat: