joi, noiembrie 11, 2021

Pomohaci ar putea scăpa de condamnare

De citit!

Pomohaci ar putea scăpa de condamnare

Nu cred că mai trebuia reconfirmat faptul că România este țara tuturor posibilităților. Drept dovadă, controversatul cântăreț Cristian Pomohaci, originar din Bistrița-Năsăud,  a intentat recent prin avocații săi o acțiune de contestare a condamnării sale definitive la închisoarea cu suspendare pentru evaziune, după ce ani de zile nu a plătit impozit pentru chiria încasată de la numeroasele sale proprietăți.

Interesant este că avocații fostului preot folosesc calea unei legi intrate în vigoare de câteva zile, cea care le permite evazioniștilor să scape de condamnarea penală dacă achită integral prejudiciul. Legea a fost una dintre ultimele votate de parlamentari în mandatul care s-a încheiat în decembrie 2020 si a fost inițiată de Cătălin Rădulescu și votat masiv de PSD și ALDE, fiind promulgată de președintele Iohannis.

Potrivi legii în cauză ”în cazul săvârşirii unei infracţiuni de evaziune fiscală prevăzute la art. 8 şi 9, dacă în cursul urmăririi penale sau al judecăţii, prejudiciul cauzat este acoperit integral, iar valoarea acestuia nu depăşeşte 100.000 euro, în echivalentul monedei naţionale, se poate aplica pedeapsa cu amendă. Dacă prejudiciul cauzat şi recuperat în aceleaşi condiţii este de până la 50.000 euro, în echivalentul monedei naţionale, se aplică pedeapsa cu amenda.” Pomohaci ar fi plătit, potrivit jurnaliștilor de la Gândul circa 28000 de euro, prejudiciul stabilita atunci de procurori.

Acțiunea de contestare a fost inițiată în 20 aprilie de avocatii fostului preot la Tribunalul Mures, pronunțarea fiind programată în 19 mai, potrivit portalului justiției. Concret, deși condamnarea lui Pomohaci a fost definitivă, avocații acestuia vor sa folosească principiul legii mai favorabile pentru a-i transforma condamnarea la închisoare cu suspendare, care are inclusiv termen de încercare, cu  amendă penală. Obținerea unei decizii favorabile l-ar scuti în cazul unor alte procese penale de emoțiile unui spor de pedeapsa sau a unui cumul.

- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Slide Reclame animate Atelierul de imagini publicitate și marketing
online
Accesează pagina!

Ultima oră

00:04:59

Și la câmpie se asfaltează

Joi 11 noiembrie 2021, s-a semnat contractul pentru lucrările de modernizare a drumurilor județene din partea de câmpie din județul Bistrița-Năsăud.

Mai multe articole de acest fel

- Advertisement -spot_img
%d blogeri au apreciat: