joi, noiembrie 11, 2021

Ziua Europei va fi marcată și la Bistrița

De citit!

Ziua Europei va fi marcată și la Bistrița

Duminică 9 mai, când se sărbătoresc Ziua Independenţei de Stat a României, Ziua Victoriei Coaliţiei Naţiunilor Unite în cel de-al Doilea Război Mondial și Ziua Europei, la Bistrița va avea loc un ceremonial militar-religios.

Ceremonia va fi organizată la Monumentul Eroilor din Piața Petru Rareș, începând cu ora 9.00.

Evenimentul se va desfășura cu respectarea normelor impuse prin legislația referitoare la starea de alertă.

Referitor la  semnificația acestui eveniment precizăm că:

În 9 mai 1877, sesiunea extraordinară a Adunării Deputaţilor a proclamat independenţa de stat a României, în 10 mai fiind votată în camerele reunite. Cel care a citit Declaraţia de Independenţă a României în Adunarea Deputaţilor a fost Mihail Kogălniceanu.

 În 9 mai 1945, la ora 00.16, la cartierul general sovietic din Berlin a fost semnat actul de capitulare necondiţionată a Germaniei, act care a marcat sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial în teatrul de luptă european. Acesta este motivul pentru care aliaţii occidentali au sărbătorit Ziua Victoriei în Europa în 8 mai, iar țările din est au sărbătorit Ziua Victoriei împotriva fascismului în 9 mai.

Data de 9 mai este și Ziua Uniunii Europene, pentru a marca istorica declarație din 9 mai 1950 a ministrului francez de externe Robert Schuman, prin care propunea un plan de colaborare economică între Franţa şi Germania, pentru eliminarea rivalităţilor seculare dintre cele două state. Decizia susţinerii acestei celebrări a fost luată de Consiliul European de la Milano, în 1985.

- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Slide Reclame animate Atelierul de imagini publicitate și marketing
online
Accesează pagina!

Ultima oră

Gloria, o nouă înfrângere

Gloria a pierdut cu 2-1 la Ungheni, asta după ce a condus cu 1-0, printr-un gol marcat de Curtuiuș. Partida s-a desfășurat în cadrul etapei a 11-a din Liga a 3-a.

Mai multe articole de acest fel

- Advertisement -spot_img
%d blogeri au apreciat: