miercuri, noiembrie 10, 2021

Piața imobiliară din Bistrița, în plină ,,pandemie”

De citit!

Piața imobiliară din Bistrița, în plină ,,pandemie”

Un necaz nu vine niciodată singur. Pandemia a influențat  și numărul autorizațiilor de construire eliberate de Primăria Bistrița a scăzut cu 18% în primele trei luni din 2021, comparativ cu aceeași perioadă din anul trecut, confirmând un declin al pieței imobiliare.

Conform jurnaliștilor de la Bistrița Business, în lunile ianuarie, februarie și aprilie din 2020 au fost emise 221 de autorizații, în vreme ce în aceleași luni din anul curent au fost emise doar 181. La nivel de luni, cea mai drastică scădere a fost în ianuarie 2021, când numai 5 autorizații au fost eliberate, comparativ cu 68 în ianuarie 2020.

În 2020, „acasă” a devenit și locul în care ne-am simțit cel mai în siguranță, dar pentru mulți, și locul din care nu părea să fie nicio scăpare. Multe companii și-au îndemnat angajații să lucreze din propriile locuințe, iar școlile s-au închis pe termen nelimitat. Nu-i de mirare că spațiile au devenit neîncăpătoare. Iar asta reverberează în piața imobiliară acum, în 2021, spun specialiștii.

Dacă până acum cumpărătorii erau mult mai interesați să cumpere locuințe în centrele marilor orașe și chiar la limită, în zonele imediat apropiate și cu acces facil în oraș, acum lucrurile par să se schimbe.

Declinul nu este doar un efect al crizei sanitare, pentru că și în 2019 s-a produs o scădere de cca. 6% față de anul anterior, la nivelul primului trimestru.

Sursa: bistritabusiness.ro

- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Slide Reclame animate Atelierul de imagini publicitate și marketing
online
Accesează pagina!

Ultima oră

Gloria, o nouă înfrângere

Gloria a pierdut cu 2-1 la Ungheni, asta după ce a condus cu 1-0, printr-un gol marcat de Curtuiuș. Partida s-a desfășurat în cadrul etapei a 11-a din Liga a 3-a.

Mai multe articole de acest fel

- Advertisement -spot_img
%d blogeri au apreciat: