joi, septembrie 30, 2021

Din nou la școală din 5 mai

De citit!

Din nou la școală din 5 mai

Vacanța extrem de lungă impusă de pandemie ia sfârșit în data de 5 mai, când elevii revin în bănci, cu excepția celor din clasele terminale care încep cursurile pe 10 mai.

Elevii de clasa a VIII-a revin la școală pe data de 10 mai și au cursuri până pe 11 iunie, iar evaluarea națională va începe în 22 iunie. Cei de clasa a XII-a vor începe pe data de 28 iunie examenul de Bacalaureat. Ceilalți elevi revin după scenariile anunțate. Deci, mai au doar o lună de cursuri, înainte de examenul de evaluare națională. Pe de altă parte,  nu se justifică, în opinia Ministerului Educației, condiția de înjumătățire a efectivelor de elevi din clasele terminale, în condițiile în care ,, în aceeași școală, în condiții similare, suprafețe identice ale claselor, cei de clasa a IV-a, spre exemplu, pot veni la școală cu efectiv complet. Am solicitat eliminarea acestei condiții”, a argumentat Sorin Cîmpeanu cererea ca toți elevii din clasele terminale să participe la ore în format fizic. În plus ministrul de resort a declarat:

„Trebuie găsit acel optim între risc și beneficiu. Riscurile nu vor putea fi eliminate total, dar prin măsurile de distanțare adecvată, purtarea obligatorie a măștii de protecție, aerisirea spațiilor de învățământ, testarea – testare care nu s-a făcut până acum în școli – putem să ținem sub control aceste riscuri, putem să le minimalizăm în așa fel încât să nu avem o generație întreagă de copii care nu vor avea șansa recuperării pierderilor suferite pe parcursul acestei crize sanitare.”

Sorin Cîmpeanu a mai spus că a solicitat prezența fizică a celor peste 27.000 de elevi cu cerinţe speciale din cele 185 de şcoli speciale. Sorin Cîmpeanu a transmis o adresă către Ministerul Sănătăţii prin care solicită testarea elevilor cu teste non-invazive.

- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Slide Reclame animate Atelierul de imagini publicitate și marketing
online
Accesează pagina!

Ultima oră

00:07:09

Alfabetul tactil al culorilor

Alfabetul Scripor, sau alfabetul tactil al culorilor este o șansă în plus pentru nevăzători. Un concept bazat pe extensia alfabetului Braille, este special conceput pentru a veni în întâmpinarea nevoilor persoanelor cu dizabilități vizuale oferindu-le egalitate de șanse.

Mai multe articole de acest fel

- Advertisement -spot_img
%d blogeri au apreciat: