marți, mai 11, 2021

Din nou la școală din 5 mai

De citit!

Din nou la școală din 5 mai

Vacanța extrem de lungă impusă de pandemie ia sfârșit în data de 5 mai, când elevii revin în bănci, cu excepția celor din clasele terminale care încep cursurile pe 10 mai.

Elevii de clasa a VIII-a revin la școală pe data de 10 mai și au cursuri până pe 11 iunie, iar evaluarea națională va începe în 22 iunie. Cei de clasa a XII-a vor începe pe data de 28 iunie examenul de Bacalaureat. Ceilalți elevi revin după scenariile anunțate. Deci, mai au doar o lună de cursuri, înainte de examenul de evaluare națională. Pe de altă parte,  nu se justifică, în opinia Ministerului Educației, condiția de înjumătățire a efectivelor de elevi din clasele terminale, în condițiile în care ,, în aceeași școală, în condiții similare, suprafețe identice ale claselor, cei de clasa a IV-a, spre exemplu, pot veni la școală cu efectiv complet. Am solicitat eliminarea acestei condiții”, a argumentat Sorin Cîmpeanu cererea ca toți elevii din clasele terminale să participe la ore în format fizic. În plus ministrul de resort a declarat:

„Trebuie găsit acel optim între risc și beneficiu. Riscurile nu vor putea fi eliminate total, dar prin măsurile de distanțare adecvată, purtarea obligatorie a măștii de protecție, aerisirea spațiilor de învățământ, testarea – testare care nu s-a făcut până acum în școli – putem să ținem sub control aceste riscuri, putem să le minimalizăm în așa fel încât să nu avem o generație întreagă de copii care nu vor avea șansa recuperării pierderilor suferite pe parcursul acestei crize sanitare.”

Sorin Cîmpeanu a mai spus că a solicitat prezența fizică a celor peste 27.000 de elevi cu cerinţe speciale din cele 185 de şcoli speciale. Sorin Cîmpeanu a transmis o adresă către Ministerul Sănătăţii prin care solicită testarea elevilor cu teste non-invazive.

- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Slide Reclame animate Atelierul de imagini publicitate și marketing
online
Accesează pagina!

Ultima oră

Dan Barna, după ce a fost reclamat la DNA pentru o posibilă fraudă: Dacă se va începe urmărirea penală, mă voi retrage

Vicepremierul Dan Barna a fost reclamat la Direcția Națională Anticorupție (DNA) de către Departamentul de Luptă Anti-Fraudă (DLAF) pentru „posibila săvârșire a unor fapte de natură penală”. Încă de anul trecut s-au făcut cercetări legate de banii pe care i-a primit sora lui Dan Barna, dar se investigau, de asemenea, încă trei cazuri, conform newsweek.ro.

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img
%d blogeri au apreciat: