sâmbătă, iulie 31, 2021

Ratingul României de la stabil la negativ

Următorul nivel de rating în jos, este nerecomandat pentru investiţii.

De citit!

Ratingul României de la stabil la negativ

Agenția Fitch Ratings a retrogradat ratingul suveran al României la „BBB minus” cu perspectivă negativă. Următorul nivel de rating în jos, este nerecomandat pentru investiţii.

Principalii factori care pot conduce la o retrogradare a ratinguluisunt: încrederea mai slabă în implementarea strategiilor de consolidare pe termen mediu, o creştere mai rapidă decât s-a prognozat a datoriei publice și creșterea deficitului de cont curent.

Fitch estimează că deficitul public va scădea la 6,6% din PIB în 2022, care ar fi în concordanţă cu creşterea datoriei la 53,2% din PIB în 2022, de la 47,3% în 2020 şi sub media actuală la categoria „BBB”, de 57,3% din PIB.

Actualul rating de BBB minus este încă recomandat investițiilor.

- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Slide Reclame animate Atelierul de imagini publicitate și marketing
online
Accesează pagina!

Ultima oră

Patriarhul Daniel-al doilea mesaj istoric! se înscrie astăzi, definitiv, în linia marilor ierarhi ai românilor! Vrednic este!

A trecut mai puțin de un an - Sf. Dimitrie, 27 oct. 2020 - de când Prefericitul Daniel a dat mesajul care a zguduit clasa politică și a ridicat inimile românilor: ”Dumnezeu nu se lasă batjocorit”! Răspunsul la amenințările cu restricții noi din partea guvernanților.

Mai multe articole de acest fel

- Advertisement -spot_img
%d blogeri au apreciat: