miercuri, septembrie 29, 2021

Fake news, suplimente alimentare și excrocherie

Rețele de produs bani prin manipulare prin vânzarea de suplimente alimentare.

De citit!

Fake news, suplimente alimentare și excrocherie

Știrile false sau deformate cu scopul de a manipula sunt folosite pentru a modela opinia publică sau pentru a genera vânzări. În zilele noastre orice persoană poate crea o pagină web și un mecanism de propagare pe rețelele de sociale. Există multe astfel de pagini care sunt alimentate de scopuri obscure care produc informații false cu un impact negativ asupra opiniei pblice.

Rețele de produs bani prin manipulare

Că oricine poate face astăzi un site, știm deja dar când se nasc rețele specializate și coordonate pentru a manipula și a vinde, situația scapă de sub control.

,,O rețea internațională coordonată din Rusia și Ucraina duce o campanie de escrocare în masă a populației de vârsta a treia din România: oamenii sunt atrași cu reclame mincinoase postate pe internet, sunt convinși să renunțe la tratamentele prescrise de medici și să le înlocuiască cu suplimente alimentare fantomă, care le pot pune viața în pericol.” O investigație cu implicații ,majore, marca Recorder.

Persoanele de vârsta a treia sunt cele mai predispuse să cadă în astfel de capcane, nefiind deprinse cu ,,noua lume a internetului”. Nu au capacitatea de a înțelege și verifica un link, credibilitatea unei publicații sau credibilitatea unor recenzii. Întocmai ca în vremea tinereții lor, acordă încredere totală publicațiilor care par a fi ,,oficiale”

Cum sunt amestecate informațiile

,,Un pensionar a intrat pe site-ul unei televiziuni, apoi a văzut sigla Ministerului Sănătății și a citit o declarație a lui Alexandru Rafila, care recomandă un medicament minune. Site-ul televiziunii era real, dar declarația lui Alexandru Rafila și pagina care conținea sigla ministerului erau false. Bătrânul are șanse minime să facă această distincție și să conștientizeze că, în lumea virtuală, adevărul și minciuna pot fi separate de un singur click.

Află câți bani produce această rețea de excrocare și mecanismele prin care poți fi păcălit. Citește ancheta pe tema suplimentelor alimentare, realizată de Recorder.

SourceRecorder
- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Slide Reclame animate Atelierul de imagini publicitate și marketing
online
Accesează pagina!

Ultima oră

00:23:28

PARA-Karate la WUKF 2021

La Campionatul Mondial de Karate WUKF, secțiunea PARA, Romania s-a prezentat cu un lot de 18 sportivi PARA, proveniti din centrele de pregatire din Deva, Resita, Arad, Cluj-Napoca si Târgu Mures. Lotul sportivilor PARA a acoperit toate categoriile, mai putin grupa destinata sportivilor in scaune rulante.

Mai multe articole de acest fel

- Advertisement -spot_img
%d blogeri au apreciat: