sâmbătă, octombrie 2, 2021

Romania în pericol. Ar putea pierde o mare industrie

De citit!

Romania în pericol. Ar putea pierde o mare industrie

România ar putea să suporte consecințe dezastruoase la nivel economic. Cauza este legată de industria auto, care are nevoie de o strategie și susținere. Asta reiese dintr-o analiză ce a fost făcută de Frames şi Factory 4.0. Zeci de mii de industria auto din această industrie sunt puse în pericol, dacă producția de automobile și subansamble din țara noastră va rămâne fără investitori, care vor prefera să se retragă.

„În contextul în care în România nu există o strategie naţională de susţinere a acestui sector vital pentru economie, nu este exclus ca multe companii, slăbite de criză, să îşi facă exitul din România”, a declarat pe această temă, Adrian Negrescu, managerul Frames. Dirmele din această ramură a industriei vor trebuie să aleagă între a investi în tehnologie şi a-şi muta facilităţile de producţie în alte locuri. Acolo unde vor avea parte de costuri de producție mai reduse.

În afară de de programele Rabla şi Rabla Plus, industria auto românească are urgentă nevoie şi de mecanisme de protecţie de ordin legislativ sau fiscal.

„Fără o barieră eficace în faţa importurilor de maşini vechi din Occident, România va deveni, în următorii ani, coşul de gunoi auto al Europei’’, arată analiza. Potrivit experţilor, pe măsură ce statele occidentale vor limita circulaţia maşinilor cu motoare termice, România trebuie să vină cu măsuri care să limiteze importurile.

Necesitatea unei măsuri administrative care să limiteze înmatricularea de maşini second-hand este absolut necesară în condiţiile în care, deja, 80% din parcul auto românesc are o vechime mai mare de 10 ani. Un impozit auto care să penalizeze maşinile mai vechi şi poluante ar putea reprezenta o soluţie”, au atras atenția experții.

Sursa: evz.ro

Foto: evz.ro

Sourceevz.ro
- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Slide Reclame animate Atelierul de imagini publicitate și marketing
online
Accesează pagina!

Ultima oră

00:01:50

Proiecte sunt dar bani nu

Lipsa banilor și implicit stagnarea proiectelor finanțate prin programe guvernamentale a devenit o problemă și pentru comuna Dumitrița.

Mai multe articole de acest fel

- Advertisement -spot_img
%d blogeri au apreciat: