sâmbătă, iulie 31, 2021

Măcar la simulare să fim buni

De citit!

Măcar la simulare să fim buni

Peste 90 la sută din elevii de clasa a 8-a din Bistrița-Năsăud s-au prezentat la simularea examenului de Evaluare națională.

La simularea examenului de Evaluare Națională pentru absolvenții clasei a VIII-a au fost prezenți la toate probele 2.076 de elevi, reprezentând un procent de 93,26% din total elevilor înscriși în învățământul de masă, informează Inspectoratul Școlar Județean Bistrița-Năsăud.

Conform rezultatelor centralizate la nivelul ISJ, procentul mediilor mai mari sau egale cu 5 este de 62,24%.

Situația notelor mai mari sau egale cu 5, detaliată pe discipline, este următoarea:

  • Limba și literatura română – 68,70%
  • Matematică – 56,12%
  • Limba și literatura maternă – 80,30%

La nivelul județului s-au înregistrat nouă note de 10 la Matematică și o notă de 10 la Limba și literatura română.

La nivel național, 65,6% dintre elevi au obţinut medii de minim 5, iar ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că rezultatele ”sunt mai mult decât îmbucurătoare, surprinzătoare în modul plăcut, sunt rezultate absolut remarcabile care ne dau speranţa că tânăra generaţie reuşeşte să traverseze această perioadă de criză”. El i-a felicitat pe elevii de clasa a VIII-a pentru că au adus ”o veste bună în această perioadă plină de dezechilibre şi de frustrări”.

- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Slide Reclame animate Atelierul de imagini publicitate și marketing
online
Accesează pagina!

Ultima oră

Patriarhul Daniel-al doilea mesaj istoric! se înscrie astăzi, definitiv, în linia marilor ierarhi ai românilor! Vrednic este!

A trecut mai puțin de un an - Sf. Dimitrie, 27 oct. 2020 - de când Prefericitul Daniel a dat mesajul care a zguduit clasa politică și a ridicat inimile românilor: ”Dumnezeu nu se lasă batjocorit”! Răspunsul la amenințările cu restricții noi din partea guvernanților.

Mai multe articole de acest fel

- Advertisement -spot_img
%d blogeri au apreciat: