marți, septembrie 28, 2021

Diana Morar: Agresorii vor fi monitorizați cu brățări electronice

De citit!

Diana Morar: Agresorii vor fi monitorizați cu brățări electronice

Comisia juridică a Camerei Deputaților a luat în discuție proiectul de lege privind monitorizarea agresorilor cu brățări electronice, în cadrul procedurilor judiciare şi penale. Cu unanimitate de voturi, comisia a emis raport de admitere pentru acest proiect legislativ foarte important în prevenirea și combaterea violenței în familie. Urmează punctul final, votul în plen, Camera Deputaților fiind for decizionala, anunță deputatul liberal Diana Morar, membru al Comisiei juridice.
Potrivit acesteia, în comisie au fost adoptate o serie de amendamente importante la proiectul care reglementează înființarea, organizarea și funcționarea Sistemului Informatic de Monitorizare Electronică (SIME).
„Operaționalizarea SIME se va face cel mai târziu la data de 1 martie 2022. Monitorizarea electronică se va face, în primă fază în sistem pilot, începând cu data de 1 martie 2022, în cazurile de aplicare a ordinului de protecție provizoriu, ordinului de protecție și ordinului european de protecție. Astfel, persoanele împotriva cărora a fost emis ordin de protecție vor fi monitorizate electronic prin brățări fixate la nivelul gleznei. Și persoanei protejate i se va pune la dispoziție o brățară electronică, prin care va fi generată o alertă către Poliție în cazul apropierii sub distanța prestabilită a persoanei supravegheate. Victimele violenței domestice vor avea, așadar, un plus de siguranță.
Aspectele tehnice și organizatorice privind funcționarea în sistem pilot, precum și cele privind operaționalizarea SIME, vor fi stabilite prin hotărâre a Guvernului, care va fi adoptată în termen de 6 luni de la intrarea în vigoare a legii. Sumele necesare pentru dezvoltarea, administrarea, funcționarea, mentenanța și operarea SIME, inclusiv pentru achiziția unor componente SIME, vor fi alocate de la bugetul de stat și, după caz, din fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului”, explică av. Diana Morar, deputat PNL BN.

- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Slide Reclame animate Atelierul de imagini publicitate și marketing
online
Accesează pagina!

Ultima oră

00:23:28

PARA-Karate la WUKF 2021

La Campionatul Mondial de Karate WUKF, secțiunea PARA, Romania s-a prezentat cu un lot de 18 sportivi PARA, proveniti din centrele de pregatire din Deva, Resita, Arad, Cluj-Napoca si Târgu Mures. Lotul sportivilor PARA a acoperit toate categoriile, mai putin grupa destinata sportivilor in scaune rulante.

Mai multe articole de acest fel

- Advertisement -spot_img
%d blogeri au apreciat: