joi, aprilie 15, 2021

Investițiile străine vor crește în România în 2021

De citit!

Investițiile străine vor crește în România în 2021

Indicatorul Business Sentiment Index din martie 2021, urmărit de Consiliul Investitorilor Străini (FIC), arată că majoritatea companiilor mari din organizaţie se aşteaptă ca investiţiile străine directe în România să crească în cea de-a doua jumătate a anului curent, a declarat, marţi, preşedintele FIC, Ramona Jurubiţă.

„Un ultim mesaj ar fi legat de datele pe care le-a publicat Banca Naţională de curând, în care observăm o scădere destul de abruptă a investiţiilor străine directe în România în 2020. Observăm o scădere cu 60%, care practic reprezintă un minim din ultimii 17 ani. Cu toate acestea, Consiliul Investitorilor Străini urmăreşte un indicator care se numeşte Business Sentiment Index. Este un indicator pe care îl măsurăm de două ori pe an, iar ediţia din anul acesta, din martie 2021, surprinde o majoritate din mediul privat – iar când spunem majoritate din mediul privat ne referim la majoritatea companiilor mari care sunt membre FIC – care practic aşteaptă ca investiţiile străine să crească în perioada următoare. Aşadar, ceea ce observăm pentru a doua jumătate a anului 2021 e un sentiment de încredere şi de optimism, dar şi de alocare concretă înspre creşterea şi redirecţionarea sumelor către investiţii în economie”, a afirmat Jurubiţă, într-o conferinţă pe tema investiţiilor străine în România.

- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Ultima oră

Pinticu: Furt de energie electrică

Cu toții știm că energia electrică ne încarcă bugetul familial de cheltuieli. Sunt unii care prefer să racordeze ilegal la rețeaua de electricitate. Mai multe locuințe din localitatea Pinticu - comuna Teaca, au fost verificate de către jandarmi din cadrul Detașamentului 1 Mobil și reprezentanţi ai companiei de Distribuție a Energiei Electrice Bistrița. Acțiunile au vizat prevenirea şi combaterea furturilor de energie electrică.

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img
%d blogeri au apreciat: