sâmbătă, octombrie 2, 2021

Bode: Misiunea jandarmilor și polițiștilor va fi foarte grea în 1 mai

De citit!

Bode: Misiunea jandarmilor și polițiștilor va fi foarte grea în 1 mai

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a declarat, marţi, la Constanţa, că le-a cerut reprezentanţilor structurilor MAI din judeţ să aibă în continuare o prezenţă sporită în teren şi să gestioneze cu maximă responsabilitate situaţia pandemică, discutând cu aceştia şi despre perioada Paştelui, în condiţiile în care coincide cu 1 şi 2 mai când pe litoral vor veni turiştii.

„Legat de Ministerul Afacerilor Interne, Poliţie, respectiv Jandarmerie (…) le-am cerut în continuare să avem o prezenţă sporită în teren, le-am cerut să gestioneze cu maximă responsabilitate situaţia pandemică, le-am cerut să gestioneze aşa cum le-au gestionat şi până acum cu calm, cu responsabilitate dar şi cu fermitate eventualele proteste dacă ele vor mai avea loc. De asemenea, am discutat pe marginea organizării sfintelor sărbători de Paşte care în acest an coincid cu ziua de 1, respectiv 2 mai, când ne aşteptăm la o prezenţă numeroasă în judeţul Constanţa, pe litoral. Toate aceste lucruri pot fi rezolvate printr-o bună planificare, printr-o bună organizare, prin dialog cu organizatorii şi printr-o activitate cât mai consistentă pe linia de prevenire”, a spus Bode la finalul unei întâlniri pe care a avut-o cu reprezentanţii administraţiei locale şi ai structurilor MAI.

Referitor la faptul că în minivacanţa de 1 mai turiştii nu vor putea circula după ora 20.00, Lucian Bode a spus că sănătatea este mai importantă decât orice, poliţiştii şi jandarmii îndeplinindu-şi misiunile pe care le au privind respectarea restricţiilor impuse.

„Misiunea va fi la fel de grea cum am avut-o în fiecare sfârşit de săptămână în Bucureşti, dar aţi văzut că structurile Ministerului Afacerilor Interne şi-au făcut treaba aşa cum scrie la lege şi legea nu o negociem cu nimeni. Până la urmă, sănătatea este mai importantă decât orice. Astăzi, când vorbim, există o oră la care aceste activităţi ale agenţilor economici trebuie să înceteze. Vom vedea dacă această oră va fi sau nu modificată, cert este că şi pentru sfintele sărbători de Paşte avem în hotărârea CNSU reglementat foarte clar că în intervalul orar 20.00, respectiv 2.00, asigurăm în condiţii de securitate şi de sănătate maximă a celor care doresc să participe la sfânta slujbă de Înviere, deplasarea la biserică, participarea la slujba de Înviere, respectiv deplasarea spre casă. Acestea sunt misiunile în care va fi implicată Poliţia Română, Jandarmeria Română, şi nu altele”, a afirmat reprezentantul MAI.

Mai aflați din site-ul Agerpres

SourceAgerpres
- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Slide Reclame animate Atelierul de imagini publicitate și marketing
online
Accesează pagina!

Ultima oră

00:01:50

Proiecte sunt dar bani nu

Lipsa banilor și implicit stagnarea proiectelor finanțate prin programe guvernamentale a devenit o problemă și pentru comuna Dumitrița.

Mai multe articole de acest fel

- Advertisement -spot_img
%d blogeri au apreciat: