marți, noiembrie 16, 2021

Munca în pandemie

De citit!

Munca în pandemie

Deși ne aflăm în plină pandemie, iar rata șomajului este în creștere, totuși  489 persoane și-au găsit în primele două luni ale anului un loc de muncă cu sprijinul AJOFM Bistrița – Năsăud.

Din totalul persoanelor ocupate până la data de referință, 226 au peste 45 de ani, 96 au vârsta cuprinsă între 35 și 45 de ani, 84 au între 25 și 35 de ani, iar 83 sunt tineri sub 25 de ani .

În funcție de rezidență, din totalul persoanelor încadrate în muncă, 181 provin din mediul urban, iar 308 persoane sunt din mediul rural.

Din punct de vedere al nivelului de pregătire al persoanelor pentru care s-a identificat un loc de muncă, cele mai multe persoane au studii liceale+postliceale (178), urmate de cele cu studii gimnaziale (139). Numărul celor cu studii profesionale este de 98, cei cu studii superioare sunt în număr de 41, iar cei cu studii primare sunt în număr de 33.

Pentru integrarea pe piaţa muncii, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă înregistrate în baza de date a agenţiei teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă în a cărei rază au domiciliul sau reşedinţa beneficiază de pachete personalizate de măsuri active prevăzute de Legea nr.76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, modificată şi completată.

Astfel, în primele doua luni ale anului 2021, numărul persoanelor care au beneficiat de asistenţă pentru înregistrarea în evidenţă ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, în vederea asigurării protecţiei sociale privind acordarea indemnizaţiei de şomaj sau cuprinderea în măsuri active, a fost de 1390 persoane.

Pentru mai multe informații despre activitatea Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Bistriţa – Năsăud, puteți accesa www.ajofmbn.ro.

Sursa: A.J.O.F.M. Bistrița-Năsăud

- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Slide Reclame animate Atelierul de imagini publicitate și marketing
online
Accesează pagina!

Ultima oră

00:00:52

ACS Transilvania Bistrița a pierdut în deplasare

ACS Transilvania Bistrița a pierdut în deplasare, primul meci din play off-ul ligii elitelor, cu Poli Timișoara. Etapa a doua va avea loc tot în orașul de pe Bega. Bistrițenii se vor afla față în față cu bănățenii de la Ripensia.

Mai multe articole de acest fel

- Advertisement -spot_img
%d blogeri au apreciat: