marți, noiembrie 9, 2021

Planuri noi la ADI Deșeuri B-N

De citit!

Planuri noi la ADI Deșeuri B-N

Noua conducere a ADI Deșeuri a pregătit un plan de măsuri pentru perioada următoare, conceput în urma discuțiilor cu primarii celor 62 de unități administrativ-teritoriale din Bistrița-Năsăud.

Una dintre măsuri vizează desființarea tuturor platformelor din zonele de case atât din mediul rural, cât și din cel urban.

,,O altă măsură pe care o propunem vizează desființarea platformelor semi-îngropate în toate zonele de case din mediul rural și urban din județ. Practic, este evident că odată cu trecerea la colectarea deșeurilor de la poarta utilizatorilor, a tuturor fracțiilor, aceste platforme nu prea își mai au rostul. În zonele de blocuri vor rămâne aceste platforme, pentru că acolo nu există alte soluții. Aceste platforme au descurajat practic colectarea selectivă a deșeurilor din mai multe motive” a punctat Cristian Niculae.

O altă măsură prezentată de directorul executiv al ADI Deșeuri vizează derularea unei campanii de informare, conștientizare și sensibilizare a cetățenilor cu privire la importanța colectării corecte a deșeurilor: ,,Vom demara o campanie agresivă de informare a populației cu privire la modul în care se face separarea deșeurilor la sursă și predarea lor în mod separat operatorului de salubrizare. Vom vorbi în această campanie de importanța reciclării deșeurilor pentru protejarea mediului înconjurător”.

O altă măsură cuprinsă în planul ADI Deșeuri vizează modernizarea platformelor de colectare din zonele de locuințe colective, prin introducerea platformelor îngropate cu sistem hidraulic.

Planul de măsuri propus de ADI Deșeuri mai cuprinde implementarea sistemului de monitorizare video a tuturor platformelor de colectare din zona blocurilor din mediul urban, precum și cu dezvoltarea unei baze de date care să cuprindă toți utilizatorii. 

În plus, ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud intenționează să facă demersuri și pentru modernizarea Sistemului de Management Integrat al Deșeurilor .

Cristian Niculae a anunțat că, în scurt timp, va fi finalizat și procesul de construcție a unei noi celule pentru depozitarea deșeurilor, fiind vorba despre Celula 2 de la Tărpiu.

- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Slide Reclame animate Atelierul de imagini publicitate și marketing
online
Accesează pagina!

Ultima oră

Școli deschise fizic pentru o rată de infectare în localitate de sub 3 la mie.

Sorin Cîmpeanu, Ministrul Educației a propus luni ca școlile să fie deschise fizic dacă rata de infectare în localitate este sub 3 la mie. Astfel se va renunța la pragul de vaccinare de 60% a personalului din unitățile de învățământ respective.

Mai multe articole de acest fel

- Advertisement -spot_img
%d blogeri au apreciat: