miercuri, noiembrie 10, 2021

Unde-i lege nu-i tocmeală

De citit!

Unde-i lege nu-i tocmeală

Oamenii legii din Bistrița-Năsăud continuă acțiunile în contextul pandemiei,  pentru prevenirea și limitarea infectării cu virusul Sars-Cov-2. Duminică seara a ,,plouat” cu amenzi și avertismente.

La data de 28 martie  146 de polițiștii, polițiști locali și reprezentanți ai autorităților cu atribuții în domeniu, cât și 90 de jandarmi, au continuat verificările în context COVID. Au fost organizate 14 acţiuni punctuale de către Inspectoratul de Poliției Județean Bistrița-Năsăud și 30 de misiuni organizate de Inspectoratului de Jandarmi Bistrița-Năsăud în vederea prevenirii și limitării răspândirii virusului Sars-Cov-2.

Astfel, ieri, au fost desfășurate activități de verificare în zone aglomerate, gări, autogări, zonele pietonale, centre comerciale și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă. Totodată, au fost verificate peste 1900 de persoane, aflate în izolare, carantină sau depistate în zonele unde au fost desfășurate controale, 182 de operatori economici și 159 de autovehicule.

În urma neregulilor constatate, polițiștii împreună cu jandarmii și poliția locală au aplicat 184 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 36.250 de lei, pentru nerespectarea Legii 55/2020, respectiv pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, privind deplasarea nejustificată.

Polițiștii Secției 1 Politie Rurală Bistrița, împreună cu jandarmi din cadrul IJJ Bistrița Năsăud, au întrerupt o reuniune privată pe raza localității Jelna. Forțele de ordine au constatat faptul că, 6 persoane participă la un eveniment privat, care nu respectă măsurile de prevenire a răspândirii virusului Sars-CoV 2. Astfel, au fost legitimate persoanele implicate și au fost aplicate un număr de 6 sancțiuni contravenționale cu avertisment, evenimentul fiind întrerupt.

Autoritățile recomandă tuturor cetățenilor să respecte toate măsurile de prevenire și limitarea a infectării cu Sars-Cov-2, să evite aglomerațiile, să păstreze distanțarea fizică, să poarte corect masca de protecție sanitară în toate spațiile unde este obligatoriu și să nu se expună la riscuri.

- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Slide Reclame animate Atelierul de imagini publicitate și marketing
online
Accesează pagina!

Ultima oră

00:02:55

Concurs pentru funcțiile de directori de școli

Concursul pentru directori este în plină desfășurare. Dintre cei 135 de candidați, 97 au promovat proba scrisă. În curând vor fi evaluați în cadrul un interviu de 60 de minute, de o comisie formată dintr-un inspector școlar, doi profesori din școala și un reprezentant al consiliului local.

Mai multe articole de acest fel

- Advertisement -spot_img
%d blogeri au apreciat: